Τοπικές

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΦΡΑΝΤΖΗ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ ΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ

To υπο κατασκευή εργο της νέας μονάδας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Φραντζή και των δικτύων μεταφοράς και αντλιοστασίων αποχέτευσης ακαθάρτων  , επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος συνοδευόμενος απο τους Αντιδημάρχους Κώστα Σταυρογιάννη και Δημήτρη Μπεσλεμέ , τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Παλιούρα και τα στελέχη της ΔΕΥΑΛ   Γιάννης Θεοδωρακόπουλος(Διευθυντής)   , Διονύσης Παναγιωτόπουλος (Προιστάμενος ) και ο επιβλέπων του εργου πολιτικός μηχανικός Θεόδωρος Χαδούλης   . Ο νέος βιολογικός καθαρισμός που θα εχει την δυνατότητα να συγκεντρώνει τα λύματα απο τις κοινότητες Φραντζή , Γοργοποτάμου , Αλεπόσπιτα και Κωσταλέξι , κατασκευάζεται σε οικόπεδο της ΔΕΥΑΛ .
Το συγκεκριμένο έργο έρχεται να συμπληρώσει μια σημαντική φάση έργων περιβαλλοντικής προστασίας του οικοσυστήματος Σπερχειός–Μαλιακός , στην οποία συμπεριλαμβάνονται η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού και των δικτύων αποχέτευσης Λειανοκλαδίου, των Λουτρών Υπάτης και της Υπάτης, με δυνατότητα αποχέτευσης στο μέλλον και άλλων οικισμών όπως Μεξιατών, Κομποτάδων, Αμουρίου, Αργυροχωρίου κλπ.  Επίσης η  αποχέτευση Μοσχοχωρίου -Κόμματος με μελλοντική δυνατότητα αποχέτευσης και του Ν. Κρίκελλου και της Ηράκλειας.
”Τα μεγάλα έργα εκτός από την εξυπηρέτηση των δημοτών μας, πρέπει να εναρμονίζονται με την προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος” τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λαμιέων .
Το  έργο που θα τεθεί σε λειτουργία σε 21 μήνες από σήμερα και αρχικά θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους των οικισμών Φραντζή, Υδρόμυλου , η Δημοτική Αρχή οπως ανέφερε ο κ. Καραίσκος σχεδιάζει  να το επεκτείνει  και σε επόμενη φάση να εξυπηρετήσει και τους οικισμούς Γοργοποτάμου – Αλεποσπίτων και Ζακαίικων καθώς και  τον οικισμό Κωσταλεξίου.
http://www.lamiakos-typos.gr
Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close