Τοπικές

ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ

Το κουδούνι χτύπησε και πάλι σήμερα στα σχολεία της Λαμίας μετά το lockdown των δύο μηνών , αλλά οι μαθητές δεν προσήλθαν στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού .

Οπως είναι είναι γνωστό το  «ποδαρικό» στα σχολεία, μετά την άρση της αναστολής της λειτουργίας τους στις 11 Μαρτίου, έκαναν σήμερα, Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, οι μαθητές της Γ’ λυκείου.

Την επόμενη εβδομάδα,την Δευτέρα 18 Μαΐου, θα ακολουθήσουν οι μαθητές της Α’ και Β’ λυκείου και των γυμνασίων. Οι μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων πιθανώς να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την 1η Ιουνίου, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών.

 

Απογοητευτική ωστόσο ήταν η εικόνα σήμερα το πρωί στο 6ο Λύκειο Λαμίας , όπου η προσέλευση των μαθητών ήταν πάρα πολύ μικρή .  Από τους 105 μαθητές της Γ’ Λυκείου , με βάση τα οριζόμενα απο την  εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας , κανονικά σήμερα λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για να αποφεύγεται ο συνωστισμός , θα έπρεπε να προσέλθουν 50 περίπου μαθητές .

Ωστόσο στο σχολείο εμφανίστηκαν μόνο 23 μαθητές , καθώς οι περισσότεροι αποφάσισαν να παραμείνουν σπίτι και να συνεχίσουν από εκεί την προετοιμασία τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις .

Καλύτερη από άποψη προσέλευσης ήταν η εικόνα στο 5ο Λύκειο Λαμίας  . Σύμφωνα με τον Διευθυντή του σχολείου Κωνσταντίνο Σπαλιώρα απο τους 100 μαθητές της Γ’Λυκείου προσήλθαν οι πενήντα όπως προβλέπεται , από την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας .

 

Ωστόσο και αυτή η εικόνα ενδεχομένως να αλλάξει τις επόμενες ημέρες προς το χειρότερο , καθώς ένας βασικός λόγος που παρατηρήθηκε ικανοποιητική προσέλευση την πρώτη μέρα σε ορισμένα Λύκεια , είναι και η υποβολή αιτήσεων από τους μαθητές που ετοιμάζονται να δώσουν  πανελλήνιες εξετάσεις .

Τις επόμενες ημέρες όπως εκτιμούν οι εκπαιδευτικοί η προσέλευση των μαθητών θα περιοριστεί σημαντικά . Φυσικά, η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών  στα σχολεία γίνεται με τα αναγκαία μέτρα προστασίας, που έχουν προβλέψει ΕΟΔΥ και υπουργείο Παιδείας, με την τήρηση της απόστασης 1,5 μέτρου να είναι το βασικότερο και με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό:

(γάντια , μάσκες και αντισηπτικά στις σχολικές αίθουσες ).Τα τμήματα των τάξεων έχουν χωριστεί στα δύο και οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολείο εκ περιτροπής. Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή θα πηγαίνει το μισό τμήμα και Τρίτη – Πέμπτη το άλλο μισό, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίστροφο.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το 66% των τμημάτων της Γ’ λυκείου των ΓΕΛ θα κάνουν καθημερινά μάθημα και όχι εκ περιτροπής, διότι τα τμήματα αυτά έχουν κάτω από 15 μαθητές και δεν χρειάζεται να γίνει κατάτμηση τμημάτων. Το αντίστοιχο ποσοστό των τμημάτων της Γ’ λυκείου των ΕΠΑΛ είναι 74%.

 

 

 

http://www.lamiakos-typos.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close