ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS

O ΕΣΑ τονίζει ότι η κίνηση στην αγορά είναι υποτονική και η στήριξη πρέπει να σχεδιαστεί άμεσα για τις περίπου 200 χιλ. εμπορικές επιχειρήσεις που έμειναν άπρακτες την περίοδο των lockdown, μένοντας κλειστές για πάνω από ένα 6μηνο.

Στα 10 δισ. ευρώ ανέρχεται η «ζημιά» της πανδημίας για το λιανεμπόριο, όπως συνομολόγισαν οι φορείς της αγοράς, οι εμπορικοί σύλλογοι Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης καθώς και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), σε έκτακτη συνέντευξη τύπου.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΕΕ είχε υποβάλει αίτημα στην κυβέρνηση για στήριξη του εμπορίου από τον Ιανουάριο, έχοντας κοστολογήσει το πρόγραμμα στα 300 εκατ. ευρώ, με στόχο ενίσχυση των επιχειρήσεων με προσωπικό μέχρι 10 εργαζόμενους. Πρόκειται για πρόγραμμα που προσομοιάζει με αυτό για την εστίαση και το αντίστοιχο για τον τουρισμό, όπως σημείωσε ο κ. Καρανίκας, τονίζοντας ότι επανήλθε με επιστολή του τον Μάρτιο του 2021, ζητώντας παροχή κεφαλαίου κίνησης για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Καφούνης, πρόεδρος του ΕΣΑ, τόνισε ότι η κίνηση στην αγορά είναι υποτονική και η στήριξη πρέπει να σχεδιαστεί άμεσα για τις περίπου 200 χιλ. εμπορικές επιχειρήσεις που έμειναν άπρακτες την περίοδο των lockdown, μένοντας κλειστές για πάνω από ένα εξάμηνο. Σύμφωνα με τον ΕΣΑ,  ο κλάδος της ένδυσης από κύκλο εργασιών 3,18 δισ. ευρώ το 2019, το 2020 εμφάνισε μόλις 2 δισ. ευρώ.

 

 

 

 

 

 

http://www.lamiakos-typos.gr/

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close