By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Melodia 88FM
Notification Show More
Latest News
Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα 2023: Σούπερ νικητής το Kia Sportage
30 Ιανουαρίου 2023
Ανακαλούνται 922 Seat Leon και Toledo
30 Ιανουαρίου 2023
Φοβερό: Πήρε μακαρόνια και τα πέρασε μέσα από λουκάνικα -ΒΙΝΤΕΟ-
30 Ιανουαρίου 2023
Φάρμακα: Η Ευρώπη ξεμένει – Μπορεί η ΕΕ να λύσει το πρόβλημα;
30 Ιανουαρίου 2023
Ιδέες για να διακοσμήσεις το σαλόνι σου με minimal τρόπο
30 Ιανουαρίου 2023
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
  • ΑΚΟΥΣΕ LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές
    • Ελλάδα
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Νέες Κυκλοφορίες
    • Μουσικά Νέα
  • MAGAZINE
    • Cinema – Σειρές – TV
    • Βιβλίο
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Το μυστικό που δεν αποκαλύπτει κανείς για τους κουραμπιέδες-2 συνταγες-
Share
Melodia 88FM
Aa
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
  • ΑΚΟΥΣΕ LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές
    • Ελλάδα
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Νέες Κυκλοφορίες
    • Μουσικά Νέα
  • MAGAZINE
    • Cinema – Σειρές – TV
    • Βιβλίο
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Follow US
Melodia 88FM > ΔΙΑΦΟΡΑ > Συνταγές & Άλλα > Το μυστικό που δεν αποκαλύπτει κανείς για τους κουραμπιέδες-2 συνταγες-
Συνταγές & Άλλα

Το μυστικό που δεν αποκαλύπτει κανείς για τους κουραμπιέδες-2 συνταγες-

24 Δεκεμβρίου 2019
Updated 2019/12/24 at 9:16 ΠΜ
Share
SHARE

Βάλτε μαγειρική σόδα στους κουραμπιέδες και το αποτέλεσμα θα σας «στείλει»!

 

Βάλτε μαγειρική σόδα στους κουραμπιέδες σας και το αποτέλεσμα απλά θα σας «στείλει» αδιάβαστους! Ανακαλύψτε το μυστικό που κανείς δεν αποκαλύπτει μέχρι σήμερα!

Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι εδώ και γιορτές χωρίς κουραμπιέδες δεν γίνονται! Έτσι, σας δίνουμε μια υπέροχη συνταγή

Υλικά:

320 γρ φρέσκο βούτυρο αγελάδος ή 100 γρ. φρέσκο βούτυρο και 220 γρ. μαργαρίνη

330 γρ αμύγδαλα ωμά με το φλούδι χοντροκομμένα

140 γρ ζάχαρη

50 ml κονιάκ

¼ κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κρόκος αυγού

370 – 400 γρ αλεύρι μαλακό

άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Την μαγειρική σόδα την βάζουμε μαζί με αμμωνία, ώστε οι κουραμπιέδες να είναι μαλακοί και πιο αφράτοι.

Εκτέλεση:

Σ’ ένα μπολάκι βάζω το βούτυρο να λιώσει σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις βράσει το βγάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.

Απλώνω τα αμύγδαλα πάνω στο ταψί και τα ψήνω στους 180 βαθμούς C για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους και να μυρίσουν. Τα βγάζω και τα βάζω σε μια zip σακούλα, τα τεμαχίζω χτυπώντας με τον πλάστη ή στο γουδί. Τα μεγαλύτερα κομμάτια που δεν έχουν τεμαχιστεί τα κόβω με το μαχαίρι.

Χτυπάω το βούτυρο στο μίξερ για 5 λεπτά ν’ αφρατέψει.

Έπειτα προσθέτω σταδιακά τη ζάχαρη και αφού διαλύσω τη σόδα στο κονιάκ το ρίχνω κι αυτό μέσα στο μείγμα.

Προσθέτω των κρόκο του αυγού και στη συνέχεια τα αμύγδαλα.

Βγάζω τον κάδο από το μίξερ και θ’ αρχίσω να βάζω το αλεύρι ρίχνοντας πρώτα την μισή ποσότητα και ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Το υπόλοιπο αλεύρι το προσθέτω σταδιακά αναμιγνύοντας με το χέρι, προσεκτικά, δοκιμάζοντας μέχρι να μπορεί να πλαστεί ο κουραμπιές. Το τελικό μείγμα πρέπει να είναι αφράτο και βουτυράτο, να πλάθεται εύκολα χωρίς να θρυμματίζεται.

Πλάθω με τα χέρια μπαλίτσες και στην κορυφή με το δάκτυλο δημιουργώ μια εσοχή που βοηθάει να «κάτσει» καλύτερα η άχνη στον κουραμπιέ. Τοποθετώ τους κουραμπιέδες στο ταψί και ψήνω στους 180*C στις αντιστάσεις για 15 – 20 λεπτά. Βγάζω και αφήνω να κρυώσουν τελείως.

Γεμίζω το μισό ενός μικρού μπολ με άχνη ζάχαρη και βάζω τον κάθε κουραμπιέ μέσα γεμίζοντας τον με τα χέρια ζάχαρη. Μετά πάνω από ένα πιάτο τον πασπαλίζω με μια κ.γ. άχνη κοσκινισμένη να τον καλύψει παντού και τον τοποθετώ στην πιατέλα. Συνεχίζω την ίδια διαδικασία με όλους τους κουραμπιέδες.

Αν το γλυκό δεν καταναλωθεί άμεσα πρέπει να αποθηκευτεί σε καλά κλεισμένο τάπερ.

 

Φέτος οι κουραμπιέδες στο σπίτι μας θα τραταριστούν μόνο με επικάλυψη σοκολάτας γιατί είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ και ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΙ συνάμα
! Ο συνδυασμός του κουραμπιέ με την σοκολάτα είναι θεϊκός, αρκεί ο κουραμπιές να είναι απλός με γεύση φρέσκου βουτύρου, «αχιόνιστος» βεβαίως και κυρίως χωρίς ανθόνερο για να ταιριάξει καλύτερα με την γεύση της σοκολάτας. Ετοίμασα τους κουραμπιέδες με την επικάλυψη σοκολάτας ως εξής:
Τρόπος Παρασκευής:
Στον κάδο του πολυμίξερ χτυπάω το βούτυρο με τις 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη και την βανίλια, σε μέτρια ταχύτητα για 15’, μέχρι να ασπρίσει και να θυμίζει μους.
Στην συνέχεια, προσθέτω το αλεύρι και τελευταία τ’ αμύγδαλα (κομμένα καλύτερα στο χέρι για να τα νιώθουμε καλύτερα στο στόμα). Η ζύμη είναι έτοιμη για να πλάσω τους κουραμπιέδες σε μέγεθος όχι μεγαλύτερο από ένα καρύδι, φροντίζοντας να τους φτιάχνω στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν όλοι ομοιόμορφα. Μοιράζω τους κουραμπιέδες σε δύο ταψιά με λαδόκολλα, τοποθετημένοι αραιά μεταξύ τους διότι θα φουσκώσουν.
κουραμπιέδες για ψήσιμοΈχω προθερμάνει τον φούρνο και τους ψήνω για 35-40’ στους 160°C. Στο τέλος του ψησίματος, οι κουραμπιέδες θα πρέπει να έχουν πάρει ελάχιστο χρώμα. Τους αφήνω στο ταψί και τους βάζω στην άκρη να κρυώσουν καλά για 2 ώρες.
Σε σκεύος μπεν μαρί (μπολ που να κάθεται πάνω σε νερό που κοχλάζει δίχως να ακουμπάει στον πάτο του σκεύους) ρίχνω την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και περιμένω να λιώσει ανακατεύοντας τακτικά.
 Προσθέτω το λάδι ή το βούτυρο που θα δώσει γυαλάδα στην σοκολάτα.
Δίχως να αποσύρω το σκεύος από την φωτιά (για να μην πήξει η σοκολάτα) ρίχνω έναν κουραμπιέ και τον γυρίζω κι από τις δύο πλευρές να καλυφθεί με σοκολάτα και κατόπιν τον επιστρέφω στο ταψί με την λαδόκολλα. Επαναλαμβάνω την επικάλυψη και με τους υπόλοιπους κουραμπιέδες.
Όσο ακόμα η σοκολάτα δεν έχει στερεοποιηθεί γαρνίρω με τα φιστίκια Αιγίνης. Αφού είναι όλοι έτοιμοι, τοποθετώ τους κουραμπιέδες με το ταψί στην κατάψυξη για 15’ για να στερεοποιηθεί η σοκολάτα. Αφαιρώ από την κατάψυξη και τους φυλάσσω σε μεταλλικό κουτί!
Κουραμπιέδες με Σοκολάτα (Επικάλυψη)
Καλή επιτυχία και του χρόνου!

 

 

Πηγες: athensmagazine.gr-dailycious.gr

TAGGED: ΄ΜΕΛΩΔΙΑ 88, Το μυστικό που δεν αποκαλύπτει κανείς για τους κουραμπιέδες-2 συνταγες-ΛΑΜΙΑ
melodia 24 Δεκεμβρίου 2019
Share this Article
Facebook TwitterEmail Print
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

-ΚΑΙΡΟΣ -
πρόγνωση καιρού από το k24.net
Ad image
Ad image
Ad image

You Might Also Like

Συνταγές & Άλλα

Φοβερό: Πήρε μακαρόνια και τα πέρασε μέσα από λουκάνικα -ΒΙΝΤΕΟ-

30 Ιανουαρίου 2023
Συνταγές & Άλλα

Σαρδέλες γεμιστές-Σαλάτα με κόκκινα φασόλια

30 Ιανουαρίου 2023
Συνταγές & Άλλα

Νόστιμη σπανακόπιτα της τεμπέλας με σιμιγδάλι-Speculoos: Ολλανδικά μπισκότα με τα μπαχαρικά

29 Ιανουαρίου 2023
Συνταγές & Άλλα

Κεφτεδάκια Αγίου Μύρωνα

28 Ιανουαρίου 2023

Find Us on Socials

© 2022 Melodia 88FM. All Rights Reserved. Developed & Hosted by 19CLOUDS

Removed from reading list

Undo
Go to mobile version

Live Chat
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?