Τεχνολογία

Το Twitter εγκαινιάζει διεθνώς το εργαλείο «Fleets» για την ανταλλαγή εφήμερων μηνυμάτων

Το Fleets, ένα εργαλείο το οποίο μετά από 24ώρες «εξαφανίζει» αυτόματα τα μηνύματα (tweets) που αναρτώνται στο Twitter, ανακοίνωσε ότι θα θέσει, πλέον, σε λειτουργία διεθνώς  η εταιρεία του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως συμβαίνει με τις «ιστορίες» (stories) σε άλλες εφαρμογές –π.χ. Instagram, Facebook και Snapchat κ.α.- η νέα υπηρεσία του Twitter θα επιτρέπει την ανταλλαγή εφήμερων μηνυμάτων (με κείμενο, φωτογραφίες ή βίντεο) μεταξύ των χρηστών του ιστοτόπου.

Το Fleets έχει δοκιμαστεί ήδη στη Βραζιλία, στην Ινδία, στην Ιταλία και στη Νότια Κορέα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εμφανιστεί παγκοσμίως στις συσκευές Android και iPhone.

«Μερικοί μάς λένε ότι νιώθουν άβολα όταν τουιτάρουν μηνύματα γιατί αυτό δίνει την αίσθηση μιας δημόσιας και μόνιμης κατάστασης, σα να υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση για να συγκεντρώσεις Retweets (αναδημοσιεύσεις των αναρτήσεων) και Likes», ανέφεραν ο διευθυντής σχεδιασμού της εταιρίας, Joshua Harris και η υπεύθυνη διαχείρησης προϊόντων Sam Haveson, σε δημοσίευσή τους σε ένα ιστολόγιο.

«Επειδή τα μηνύματά στο Fleets εξαφανίζονται μετά από μια ημέρα, αυτό βοήθησε τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο άνετα καθώς μοιράζονται προσωπικές και περιστασιακές σκέψεις, γνώμες και συναισθήματα», πρόσθεσαν οι υπεύθυνοι του Twitter. Εντούτοις, κάποιοι από τους χρήστες που δοκίμασαν το συγκεκριμένο εργαλείο επικοινωνίας δήλωσαν ότι η χρήση του δημιουργεί ανησυχία , μήπως τυχόν αυτό προσφέρει ευκαιρίες για παρενόχληση μέσω διαδικτύου, μέσω της αποστολής ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, οι υπεύθυνοι του Twitter ανακοίνωσαν ότι λαμβάνουν υπόψη τους τα σχόλια και τις αξιολογήσεις των χρηστών, προκειμένου να διορθώσουν  τυχόν λάθη και να λύσουν ζητήματα που σχετίζονται με την διαδικτυακή ασφάλεια κατά τη χρήση του Fleets.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εκπρόσωπος του Twitter Liz Kelley δήλωσε ότι, για την ανταλλαγή των εφήμερων μηνυμάτων, μέσω του νέου εργαλείου, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες που είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί κάποιος όταν αναρτά τα συνηθισμένα tweets.

Σύμφωνα και με σχετικό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η Kelley ανέφερε ότι οι προειδοποιήσεις ή οι «ετικέτες» που χρησιμοποιούνται στο Twitter για την αποφυγή της παραπληροφόρησης σε συγκεκριμένα ζητήματα (όπως για παράδειγμα σε αναρτήσεις σχετικές με την πανδημία του κορονοϊού) θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογή και στο Fleets.

Στο μεταξύ, οι αρμόδιοι του μέσου κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι εργάζονται για την ανάπτυξη ενός ακόμα εργαλείου, με την ονομασία Spaces, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή αργότερα φέτος και θα επιτρέπει την ηχογράφηση «ζωντανών» ηχητικών μηνυμάτων, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να συμμετέχουν σε δημόσιες, ομαδικές συνομιλίες.

Το συγκεκριμένο εργαλείο «θα είναι διαθέσιμο, κατά προτεραιότητα,  προς χρήση από τις γυναίκες και τις κοινότητες που ιστορικά υφίστανται περιθωριοποίηση», εξήγησε η εκπρόσωπος του ιστοτόπου.

Νωρίτερα φέτος, το Twitter διέθεσε προς χρήση ένα εργαλείο για την ανταλλαγή ηχογραφημένων φωνητικών μηνυμάτων στην πλατφόρμα.


Πηγή: Reuters

Φωτογραφία: Associated Press

https://www.ert.gr

Νικόλαος Περδικάρης

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close