Σημαντικές

Τσακαλώτος: Απίστευτο ότι η ΝΔ δεν έχει απογειώσει την ανάπτυξη όπως υποσχόταν

Αιχμηρό σχόλιο του πρώην υπουργού Οικονομικών μετά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

«Περιμένω εναγωνίως την ανακοίνωση του κ. Σταϊκούρα, που θα βάζει τα πράγματα σε τάξη», αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δήλωση του σχετικά με τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη στο 4ο τρίμηνο του 2019.

«Μάλλον μου είπαν ψέματα, γιατί άκουσα, ότι η ανάπτυξη είναι στο 1% το τέταρτο τρίμηνο, ενώ η ΝΔ παρέλαβε 2,8%. Δεν μπορώ να πιστέψω, ότι η ΝΔ δεν έχει απογειώσει την ανάπτυξη, όπως υποσχόταν», σχολιάζει ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρει ότι κάποιος πιο δύσπιστος από τον ίδιο «θα έλεγε ότι δεν είμαστε ακριβώς στη σωστή πορεία για επίτευξη του στόχου 4% ανάπτυξη».

«Αν ήμουν χαιρέκακος άνθρωπος, θα έλεγα ότι: “Χάθηκε η αναπτυξιακή δυναμική που η χώρα είχε αποκτήσει”, όπως έγραφε ο κ. Σταϊκούρας, όταν είχαμε ανάπτυξη 1,7%. Ή ότι η χώρα έχει αναιμική ανάπτυξη, όπως έγραφε, όταν είχαμε 2,8%. Ή ότι: “Τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις επιβεβαιώνουν, ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να επιτύχει ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη», όπως έγραφε πέρσι τέτοια εποχή με σχεδόν διπλάσια ανάπτυξη» συμπληρώνει.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει ότι επειδή δεν είναι τέτοιος άνθρωπος, περιμένει «εναγωνίως την ανακοίνωση του κ. Σταϊκούρα που θα βάζει τα πράγματα σε τάξη».

 

 

 

news.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close