Ομορφιά

ΤΥΠΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΑ

Το ιδανικό είναι να προσπαθείτε για φυσιολογικό δέρμα. Το φυσιολογικό δέρμα είναι καλά ισορροπημένο: όχι τόσο ξηρό ή τόσο λιπαρό και σπανίως έχει κηλίδες.

Οι πόροι είναι μικρού έως μέτριου μεγέθους και το δέρμα έχει ομαλό τόνο. Να πλένετε το δέρμα σας δυο φορές την ημέρα και να χρησιμοποιείτε ένα καλό ενυδατικό προϊόν.

Ξηρό: Αυτός ο τύπος δέρματος είναι ευαίσθητος στο κρύο, και μπορεί να δίνει την αίσθηση του σκληρού ή να έχει ορατό ξεφλούδισμα, ειδικά μετά τον καθαρισμό του. Το ξηρό δέρμα έχει ματ επιφάνεια, μικρούς πόρους και την τάση να γίνεται πιο ξηρό και πιο ρυτιδωμένο με την ηλικία, σε σχέση με άλλους τύπους δέρματος. Το να πλένετε το δέρμα σας μια φορά την ημέρα μπορεί να αρκεί για να απαλλαγείτε από τη λιπαρότητα και τη σκόνη. Οι άνθρωποι με ξηρό δέρμα θα πρέπει να χρησιμοποιούν ενυδατικά σαπούνια και προϊόντα καθαρισμού και ένα καλό ενυδατικό προϊόν για να αιχμαλωτίσει την ενυδάτωση. Καλή ιδέα είναι και η κατανάλωση άφθονου νερού.

Λιπαρό: Αν έχετε γυαλιστερή εμφάνιση με μεγάλους πόρους, πιθανόν έχετε λιπαρό δέρμα. Οι άνθρωποι με λιπαρό δέρμα έχουν δυσκολία με την ακμή, γιατί το δέρμα τους υπερπαράγει έλαια, που το καθιστούν πιο ευάλωτο στο φράξιμο των πόρων. Τα καλά νέα; Οι άνθρωποι με λιπαρό δέρμα έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ρυτίδες το ίδιο νωρίς όσο οι άλλοι τύποι δέρματος. Η αμερικανική Ακαδημία δερματολόγων συνιστά το πλύσιμο με σαπούνι και νερό ή με ενυδατωμένα παντς καθαρισμού.

Μεικτό: Ο τύπος αυτός του δέρματος αφορά ανθρώπους που έχουν ταυτόχρονα ξηρό ή κανονικό δέρμα και περιοχές λιπαρού δέρματος στο πρόσωπό τους. Συνήθως η περιοχή Τ (μέτωπο, μύτη και μάγουλα) είναι λιπαρή και τα μάγουλα και η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι φυσιολογικά ή ξηρά. Να πλένετε το δέρμα σας δυο φορές την ημέρα και να χρησιμοποιείτε ένα πιο ελαφρύ ενυδατικό προϊόν. Χρησιμοποιείστε το με φειδώ, αν όχι καθόλου στις λιπαρές περιοχές.

 

 

 

 

 

iatronet.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close