Συνταγές & Άλλα

Τυροκριτσίνια…είναι αφρός και Η αγαπημένη μας Μπουγάτσα

τυροκριτσίνια

Τυροκριτσίνια…είναι αφρός

ΥΛΙΚΑ :

520-550 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου ή 4 κούπες (ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι όχι όλο μαζί )
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη μέλι
250 ml γάλα χλιαρό
50 γρ ταχίνι
150 ml λάδι
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά 7-9 γρ ή 25 γρ φρέσκια μαγιά
Τυρί φέτα και ανθότυρο ή κίτρινα τυριά και γαλοπούλα ή άλλο ζαμπόν τις αρεσκείας σας
1 αυγό με λίγο γάλα για το τέλος
σουσάμι και ηλιόσπορους άλλους σπόρους της αρεσκείας σας

Σημ. 1 φλιτζάνι αλεύρι είναι 140 γρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιά και το χλιαρό γάλα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το αλάτι και το λάδι και το ταχίνι,το μέλι και συνεχίζουμε να το ζυμώνουμε με τα χέρια μας ή στον αρτοπαρασκευαστή .
Ζυμώνουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη ελαφρώς λιπαρή που δεν κολλάει στα χέρια μας , προσθέτουμε περισσότερο αλεύρι, εάν είναι αναγκαίο.
Μεταφέρουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει 15 λεπτά .
Και στην συνέχεια μοιράζομαι την ζύμη σε κομμάτια ίσου βάρους 35-45 γρ ανάλογα πόσο μεγάλα τα θέλουμε και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστούν .
Ανοίγουμε τα κομμάτια ζύμης σε πολύ λεπτό φύλλο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες παρακάτω και βάζουμε την γέμιση της αρεσκείας μας και κλείνουμε με τα χέρια μας και ρολάρουμε και τα δίνουμε το σχήμα που βλέπουμε στις φωτογραφίες


Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175-180 βαθμούς.
Εγώ έκανα το σχέδιο της φωτογραφίας που βλέπετε το είδα στο ίντερνετ και μου άρεσε σαν ιδέα .


Τοποθετούμε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος και τα βουρτσίζουμε με το διαλυμένο κρόκο με νερό και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και ο χρόνος εξαρτάται από το πάχος τους
Αφαιρούμε από το φούρνο, να κρυώσουν λίγο και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Καταναλώνεται φρέσκα, έτσι ώστε να μην χάσουν το τραγανό τους

Καλή μας όρεξη

Μπουγάτσα

Η αγαπημένη μας Μπουγάτσα

Μπουγάτσα

Συστατικά:
4 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
1 Φέτα φλούδα λεμονιού
1 κούπα ζάχαρη
1 φλιτζάνι λεπτό σιμιγδάλι
2 αυγα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
12 φύλλα
3/4 φλιτζάνια λιωμένο βούτυρο
ζάχαρη άχνη και κανέλα για από πάνω

Μέθοδος:

1. Ζεστάνετε το γάλα και τη φλούδα λεμονιού σε μια κατσαρόλα.
2. Ανακατέψτε το σιμιγδάλι με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αναμιχθεί το μείγμα.
3. Χτυπήστε τα αυγά την ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέχει και στη συνέχεια το προσθέτετε στην κατσαρόλα.
4. Ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά έως ότου η κρέμα έχει πήξει και είναι λεία και κρεμώδης.
5. Αφαιρέστε από την φωτιά και βγάλτε τη φλούδα του λεμονιού.
6. Αφήστε Ελαφριά να κρυώσει η κρέμα
7. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C
8. Λιπάνετε το ταψί με το βούτυρο. Στρώστε το ταψί κάτω με 6 φύλλα. Βουτυρώστε ελαφρά το καθένα με το λιωμένο βούτυρο.
9. Προσθέστε την δροσερή κρέμα. Διπλώστε το προεξέχοντα φύλλα πάνω από την κρέμα. Προσθέστε τα υπόλοιπα  βουτυρωμένα 6 φύλλα από πάνω . Βουτυρώστε το πάνω μέρος και ραντίστε με λίγο νερό.
10. Βάλτε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να χρυσήσει. Αφήστε το να κρυώσει.
Στη συνέχεια, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καλή Επιτυχία

 

ΠΗΓΗ: plathozymarakia.blogspot.com-https://xrysoskoufaki.gr
Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close