Σημαντικές

Βρετανία: Παραμένει εκτός “πράσινης λίστας” η Ελλάδα

Παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν περί του αντιθέτου, η Μεγάλη Βρετανία δεν προσέθεσε την Ελλάδα στην πράσινη λίστα της, που παρέμεινε αμετάβλητη

Εκτός της “πράσινης λίστας” Covid-19 της Μεγάλης Βρετανίας παραμένει η Ελλάδα, παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν τις προηγούμενες ώρες, περί του αντιθέτου.

Όπως αναφέρει το BBC, δεν υπάρχει προς το παρόν καμία προσθήκη στην λίστα καθώς η βρετανική κυβέρνηση τονίζει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το στάδιο της πανδημίας.

Αντιθέτως, θεωρείται πιθανό κάποιες χώρες (μεταξύ αυτών η Πορτογαλία, αναφέρουν πληροφορίες) να μεταφερθούν στην κόκκινη ή πορτοκαλί λίστα, κάτι που θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, δήλωσε στον Βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα: “Πρέπει να προστατεύσουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει, επιτρέποντας παράλληλα τα ταξίδια, όπου αυτό είναι ασφαλές. Πρέπει να ακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα”.

Υπενθυμίζεται ότι για τις χώρες που είναι στην πράσινη λίστα, απαιτείται τεστ κορονοϊού δύο ημέρες πριν την άφιξη στην Βρετανία, και ένα τεστ μετά την άφιξη.

Για τις χώρες που είναι στην πορτοκαλί λίστα(όπως η Ελλάδα) απαιτείται έλεγχος για Covid-19 πριν την αναχώρηση για Βρετανία και δεκαήμερη καραντίνα κατά την οποία υπάρχει η υποχρέωση για την διεξαγωγή δύο τεστ, ενώ για τις χώρες που είναι στην κόκκινη λίστα, πέραν των τεστ, υπάρχει η υποχρέωση για 10ημερη καραντίνα σε προκαθορισμένο ξενοδοχείο.

 

 

 

https://www.news247.gr

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close