Τοπικές

«Βροχή» τα πρόστιμα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας

Αλλα τρία (3) Διοικητικα πρόστιμα επιβλήθηκαν από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού Φθιώτιδος σε ιδιοκτήτες οικοπέδων και αγροτικών εκτάσεων για πρόκληση πυρκαγιάς μέσα σε διάστημα λίγων ημερών φτάνοντας το σύνολο των επτά (7) μέχρι τώρα.

Επιβλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 26-08-2020 Διοικητικό πρόστιμο ύψους 225 ευρώ για καύση ξερών χόρτων εντός οικοπεδικου χώρου, σε μια κάτοικο που είχε ανάψει φωτιά να κάψει ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικου χώρου πλησίον της οικίας της.
Το περιστατικό έγινε στην κοινότητα Μάρμαρα του Δήμου Μακρακώμης όπου η εν λόγω κάτοικος έβαλε φωτιά να καθαρίσει τον οικοπεδικο χώρο πλησίον της οικίας του με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος για την ευρύτερη περιοχή. Στο συμβάν έφθασε άμεσα η υπηρεσία μας με δύο (2) οχήματα και πέντε (5) ανδρες.

Το άλλο Διοικητικό πρόστιμο ύψους επίσης 225 ευρώ επεβλήθη την Πέμπτη 27-08-2020 στην Δημοτικη Ενότητα Δομοκού πάλι για καύση ξερών χόρτων εντός οικοπεδικου χώρου, όπου επενέβη η υπηρεσία μας με δύο (2) οχήματα και τέσσερις άνδρες.

Το έβδομο Διοικητικό πρόστιμο ύψους τριακοσιων (300) ευρώ επεβλήθη το Σάββατο 29-08-2020 σε αγρότη στην Τοπική Κοινότητα Σοαφιαδας του Δήμου Δομοκού, ο οποίος έβαλε φωτιά να κάψει αγροτική έκταση 20 στρεμμάτων με υπολλειματα καλλιεργειών πάρα την ρητή απαγόρευση για χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο κατά την διάρκεια της Αντιπυρικής περιόδου και επενέβη η υπηρεσία μας επίσης με δύο (2) και τέσσερις άνδρες.
Υπενθυμίζουμε και πάλι ότι από φέτος εφαρμόζονται αυστηρά τα οριζόμενα στην Πυροσβεστική Διάταξη 19 του 2020 και επιβαλλονται τα προβλεπόμενα Διοικητικα πρόστιμα σε πολίτες που δεν συμμορφώνονται με την Νομοθεσία που απαγορεύει την χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΔΙ. Π.Υ.Ν Φθιώτιδας βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και κάθημερινα γίνονται έλεγχοι από τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Πυροσβεστικά Κλιμάκια επιβαλλοντας Διοικητικά πρόστιμα στους παραβάτες.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close