Σημαντικές

Ξεφεύγει η κατάσταση στη Λοκρίδα με επίκεντρο τη Μαλεσίνα

«Στο κόκκινο» φαίνεται να μπαίνει ο Δήμος Λοκρών και ειδικότερα η Δημοτική Ενότητα Μαλεσίνας μετά τα απανωτά κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στα τεστ του ΕΟΔΥ και στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Δήμου Λοκρών και της Πολιτικής Προστασίας, τη Δευτέρα (22/2) υπήρχαν 20 ενεργά κρούσματα εκ των οποίων τα τέσσερα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λαμίας. Αργότερα μέσα στην ίδια ημέρα επιβεβαιώθηκαν άλλα 13 κρούσματα με τα 11 από αυτά να προέρχονται από την Κοινότητα Μαλεσίνας.

Στο πλαίσιο των γρήγορων τεστ που πραγματοποίησε την Τρίτη (23/2) ο ΕΟΔΥ σε Λιβανάτες και Μαρτίνο, οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Σε 207 δείγματα στις Λιβανάτες τα τρία (3) βγήκαν θετικά και το ένα αντιστοιχούσε σε κάτοικο Μαλεσίνας. Ομοίως στη δειγματοληψία του Μαρτίνου ανιχνεύθηκαν άλλα 18 κρούσματα με τα περισσότερα να προέρχονται από κατοίκους της Μαλεσίνας που μετακινήθηκαν για αυτό το λόγο στη γειτονική Ενότητα. Δειγματοληψία έγινε και στους εργαζόμενους στο Δήμο Λοκρών φθάνοντας έτσι συνολικά στα 541 τεστ.

Το ρεπορτάζ   θέλει επίσης άλλα πέντε τεστ να έχουν βρεθεί θετικά στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, αλλά και στη ΛΑΡΚΟ, ομοίως από κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Μαλεσίνας κάτι που ανεβάζει τον αριθμό των συνολικών κρουσμάτων άνω των 50.

Μετά τα παραπάνω ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές επικοινώνησε με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, με την εισήγηση για τοπικό lockdowvn σε Μαλεσίνα, Μάζι και Θεολόγο να θεωρείται δεδομένη (εκτός ο Προσκυνάς), ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και δεν αποκλείεται να κλείσει όλος ο Δήμος!

 

 

 

 

https://www.lamiareport.gr/

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close