Σημαντικές

ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ …ΒΕΡΤΙΓΚΟ ΟΙ ”ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ” ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ ;

Συνέχεια στην αντιπαράθεση για τις υπηρεσίες καθαριότητας στο Δήμο Λαμιέων θέλησε να δώσει με προχθεσινή της ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ .
Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζει ”προκλητική, κοινωνικά απαράδεκτη και επιζήμια για τους δημότες ” , την  απόφαση της Δημοτικής Αρχής  να εγκρίνει δαπάνη στον  προϋπολογισμό του έτους 2021,συνολικού ποσού 1.100.000€, για αποκομιδή των απορριμμάτων   από  εργολάβους.
Ξέχασε ομως να διευκρινίσει  η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ , οτι σε αυτή τη Δημοτική Αρχή συμμετέχει και η δημοτική παράταξη του κ. Στασινού , την οποία στήριξε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019 .
Επομένως αν διαφωνεί σήμερα με την πολιτική του Δήμου στο θέμα της καθαριότητας για λόγους πολιτικής συνέπειας θα πρέπει να μας πεί και αν εχει αποσύρει την στηριξή της απο την δημοτική παράταξη για να μην μπερδεύεται ο κόσμος και εχει μια απατηλή εικόνα για τα αυτοδιοικητικά πράγματα του τόπου .
Μια δεύτερη διαπίστωση είναι οτι η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων
διαφωνεί με τη Δημοτική Αρχή ,στην οποία συμμετέχει και η παράταξη που στηρίχθηκε απο το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ,  αλλά συμφωνεί με την αποψη που εξέφρασε στο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Νίκος Πάπουτσας .
Θυμίζουμε οτι   ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ”Λαμία στο Κέντρο ” Νίκος Πάπουτσας διαχώρισε τη θέση του απο την πολιτική του Δήμου στο θέμα του ΦοΔΣΑ και της ανάθεσης  υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτες . Στην τοποθετησή του , είπε μάλιστα οτι αυτή η απόφαση  παραβιάζει τις κόκκινες γραμμές που αποτέλεσαν την βάση για μια προγραμματική συμφωνία των δύο δημοτικών παρατάξεων .
Το ενδιαφέρον  ομως είναι οτι η  Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκείται σε μια κριτική των επιλογών της Δημοτικής Αρχής αλλά προχωρά και σε πρόταση  !
Καλεί τον Δήμαρχο να μην υλοποιήσει τα σχεδιά του ”για ιδιωτικοποίηση των ανταποδοτικών υπηρεσιών ”(οπως τα χαρακτηρίζει ) , αλλά ”να εφαρμόσει ”αλλη πολιτική  στην προοδευτική κατεύθυνση της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση των υπηρεσιών καθαριότητας ” .
Ουσιαστικά αυτό που ζητά  η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην εφαρμοστεί η πολιτική μιας παράταξης που εξελέγη να διοικήσει το Δήμο συγκεντρώνοντας την πρώτη Κυριακή ποσοστό 49,42% , αλλά να εφαρμοστεί η πολιτική μιας παράταξης που εξελέγη με ποσοστό 7,58% και ηταν τρίτη πολιτική δύναμη στο Δήμο Λαμιέων .
Αν και δεν μου φαίνεται και τόσο δημοκρατικό το κάλεσμα της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ , το συμπέρασμα απο αυτή την αντιπαράθεση που εχει ξεσπάσει μέσα και εξω απο το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας , είναι οτι ”οι προοδευτικές δυνάμεις ” της αυτοδιοίκησης είναι  μπερδεμένες και μάλλον …υποφέρουν απο  ”βέρτιγκο” !
                                                                                                                                                                                             Χρήστος  Αλεξανδρής
                                                                                                                                                                                                     Δημοσιογράφος
Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close