Producers

Contact

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Παραγωγοί
    • Πρόγραμμα
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
    • Επικοινωνία
  • MELODIA LIVE
    • Άκουσε LIVE
    • Studio LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές Ειδήσεις
    • Ελλάδα Ειδήσεις
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη
    • Auto – Moto
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
Reading: Γιάννης Σαρακιώτης: «Αναγκαία η παράταση στη διαδικασία νομιμοποίησης αυθαίρετων κατασκευών μεταξύ αιγιαλού και παραλίας στη Φθιώτιδα»
Share
Melodia 88FM
Aa
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Παραγωγοί
    • Πρόγραμμα
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
    • Επικοινωνία
  • MELODIA LIVE
    • Άκουσε LIVE
    • Studio LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές Ειδήσεις
    • Ελλάδα Ειδήσεις
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη
    • Auto – Moto
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
Follow US
Melodia 88FM > Τοπικές Ειδήσεις > Γιάννης Σαρακιώτης: «Αναγκαία η παράταση στη διαδικασία νομιμοποίησης αυθαίρετων κατασκευών μεταξύ αιγιαλού και παραλίας στη Φθιώτιδα»
Τοπικές Ειδήσεις

Γιάννης Σαρακιώτης: «Αναγκαία η παράταση στη διαδικασία νομιμοποίησης αυθαίρετων κατασκευών μεταξύ αιγιαλού και παραλίας στη Φθιώτιδα»

24 Απριλίου 2025
Updated 2025/04/24 at 7:55 ΜΜ
Share
SHARE

Τη χορήγηση παράτασης για τη διαδικασία νομιμοποίησης των αυθαιρέτων κατασκευών μεταξύ αιγιαλού και παραλίας στη Φθιώτιδα ζητά, μέσω ερώτησής του προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης.

-Advertisment-

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης επισημαίνει την αδήριτη ανάγκη να αποφευχθούν τα πρόστιμα σε όσους ασκούν οικονομική δραστηριότητα στο παράλιο μέτωπο της Φθιώτιδας και σε περιοχές όπως τα ΚαμέναΒούρλα, ο Θεολόγος, οι Ράχες, η ΑγίαΜαρίνα και η Γλύφα, κ.α.
Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής παρέμβασής του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρεται στην πρόβλεψη του Ν. 5092/2024 για την επιβολή δυσβάσταχτων προστίμων καιτου διοικητικού μέτρου της αναστολής άδειας λειτουργίας για πέντε έτη για επιχείρηση του παραλιακού μετώπου που παραβιάζει τα όρια χρήσης του αιγιαλού. Επ’ αυτού υπενθυμίζει ότι, εξαιτίας των αντιδράσεων που προκλήθηκαν, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. εξαναγκάστηκε να επιτρέψει, με προθεσμία της 31η Δεκεμβρίου 2025, τη σύναψη σύμβασης παραχώρησης τμημάτων αιγιαλού ή παραλίας, με τον όρο ο οικείος Δήμος να έχει υποβάλει πριν από την 1η Ιανουαρίου 2025 τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ή την αίτηση υπαγωγής σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις όπως προβλέπεται.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη:

«Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δημοτικές αρχές που έχουν – εντός του έτους 2024 – προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, υποβάλλοντας εμπρόθεσμα προς τις αρμόδιες αρχές αιτήματα νομιμοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών εντός των ορίων των Δήμων τους, μετά των σχετικών αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων τους, αυτά ευρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα. Υπ’ αυτό το πρίσμα, εφόσον οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης στην περιοχή της Φθιώτιδας, εν τω μέσω μάλιστα μίας χρονικής περιόδου όπου εκκινεί ή κλιμακώνεται σταδιακά η τουριστική δραστηριότητα σε περιοχές όπως π.χ. τα Καμένα Βούρλα (Δήμος Καμένων Βούρλων), Θεολόγο (Δήμος Λοκρών), Ράχες, Αγία Μαρίνα, Γλύφα (Δήμος Στυλίδας), οδηγηθούν στην καθαίρεση των υποκείμενων κατασκευών τους, οι οποίες και συνιστούν τμήματα προς νομιμοποίηση, καθίσταται αντιληπτό ότι, θα προκληθεί μεγάλη ζημία η οποία θα αποβεί εις βάρος της τοπικής οικονομίας και κατ’ επέκταση της εθνικής».

Για τους ως άνω λόγους, ο Βουλευτής Φθιώτιδας κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να χορηγήσει παράταση προκειμένου να τακτοποιηθεί αποτελεσματικά το σύνολο των αναγκαίων διαδικασιών για τη νόμιμη δραστηριότητα των επιχειρήσεων στους παραλιακούς χώρους της Π.Ε. Φθιώτιδας, ενώ υπογράμμισε ότι ενδεχόμενη επιβολή προστίμων θα επιβαρύνει περαιτέρω του ήδη δοκιμαζομένους επαγγελματίες, εφόσον τα κατά τόπους Δημοτικά Συμβούλια έχουν καταθέσει εμπρόθεσμα αιτήματα.

-Advertisment-

Όπως τονίζει ο κ. Σαρακιώτης:

«Η διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος συνίσταται στη δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση του κόσμου του επιχειρείν της ελληνικής περιφέρειας. Δεν είναι δυνατόν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με σημαντική οικονομική δραστηριότητα, να οδηγούνται σε μαρασμό επειδή το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της – πολύτιμης για την παράλια Φθιώτιδα – τουριστικής περιόδου».

Το άρθρο Γιάννης Σαρακιώτης: «Αναγκαία η παράταση στη διαδικασία νομιμοποίησης αυθαίρετων κατασκευών μεταξύ αιγιαλού και παραλίας στη Φθιώτιδα» δημοσιεύθηκε στο LAMIAthema.gr

​

Read More

melodia 24 Απριλίου 2025
Share this Article
Facebook TwitterEmail Print
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΗΡΩΝ
Ad imageAd image
GROUP CENTER HELLAS
Ad imageAd image
- Advertisement -
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ GROUP
Ad imageAd image
Ad imageAd image

You Might Also Like

Τοπικές Ειδήσεις

Επιμελητήριο Φθιώτιδας: Παρουσίαση του προγράμματος «ΕΥΤΟΠΙΑ»

6 Ιουλίου 2025

Καιρός: 42άρια από σήμερα Κυριακή – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

6 Ιουλίου 2025

Λαμία: Ποινή φυλάκισης 18 μηνών για τον μεθυσμένο οδηγό που παρέσυρε και εγκατέλειψε δικυκλιστή

5 Ιουλίου 2025

Φθιώτιδα: Προφυλακίστηκε ο 40χρονος με την κοκαΐνη

5 Ιουλίου 2025

©2025 Ράδιο Μελωδία 88FM. All rights Reserved.

Κατασκευή & Φιλοξενία Ιστοσελιδας 19CLOUDS

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?