Tο κόστος του εορταστικού τραπεζιού συνεχίζει να «τραβάει την ανηφόρα», καθώς το κύμα ακρίβειας γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις για άλλον έναν χειμώνα.
Οι τιμές των προϊόντων θα είναι ακριβότερες και φέτος αφού, σύμφωνα με το ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, το τραπέζι των Χριστουγέννων θα κοστίσει περίπου 20% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι.
Έρευνα της οργάνωσης καταναλωτών αναφέρει πως το ποσό ανέρχεται σε 147,15 ευρώ, ενώ πέρυσι την πρωτοχρονιά, για τα ίδια είδη, το κόστος ήταν 119,25 ευρώ.
Ειδικότερα, αναφέρονται οι εξής τιμές για ένα τραπέζι τεσσάρων ατόμων:
2 κιλά γαλοπούλα (11 ευρώ το κιλό) 22 ευρώ
2 κιλά παϊδάκια (13 ευρώ το κιλό) 26 ευρώ
1 κιλό λουκάνικα (9 ευρώ το κιλό) 9 ευρώ
Ντομάτες 300 γραμμάρια ( 2,5 ευρώ το κιλό) 0,75 ευρώ
Αγγούρι 1 ×0,70 ευρώ
Κρεμμύδια φρέσκα το ματσάκι 0,70 ευρώ
Λάχανο μάπα 1,5 ευρώ
Καρότα ( 2 το κιλό ) 1 ευρώ
Πατάτες 1,2 το κιλό
Τυρί φέτα (13 ευρώ το κιλό) 6,5 ευρώ
Κασέρι γραβιέρα (17,90 ευρώ το κιλό) 9 ευρώ
Κρασί εμφιαλωμένο (0,750 ml) 14 ευρώ
Αναψυκτικά (8 × 0,85 ευρώ) 7 ευρώ
Μπύρες (2 ×2,10 ευρώ) 4,20 ευρώ
Μελομακάρονα Κουραμπιέδες (1 κιλό) 16 ευρώ
Γλυκά 12 ευρώ
Φρούτα 3 ευρώ
Γέμιση γαλοπούλας 12 ευρώ
Σύνολο: 147,15.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως στον υπολογισμό δεν έχει ληφθεί υπόψη η τιμή για το ελαιόλαδο, το ηλεκτρικό ρεύμα και για τα λεμόνια.
ΠΗΓΗ:efsyn.gr