Η θεατρική ομάδα La Famiglia σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας και τον Αθλητικό Σύλλογο «ΝΕΜΕΣΙΣ» διοργανώνει την Τετάρτη 2 Απριλίου στις 20:15 μια ξεχωριστή εκδήλωση ευαισθητοποίησης στον αυτισμό, με τίτλο “Μια ωραία πεταλούδα”, στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας.
-Advertisment-
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, η εκδήλωση στοχεύει στην ενημέρωση, την κατανόηση και την ενίσχυση της αποδοχής ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι:
• Ποιήματα της Γιώτας Τριανταφύλλου. Απαγγέλει ο Απόστολος Ρούσκας
• Παρουσίαση παιδικού βιβλίου «Το αυγό» της Εύας Βακιρτζή και κουκλοθέατρο της Ειρήνης Λάλιου. Αφηγείται η ΛίλιαΡένιου και συμμετέχει ο μικρός Φωκάς Χατζηθεοδώρου
-Advertisment-
• Θεατρικός μονόλογος «Μια ωραία πεταλούδα». Κείμενο – σκηνοθεσία ΛίλιαΡένιου. Ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Καραμέτος
• Χορογραφίες – πεταλούδες, Σύλλογος «ΝΕΜΕΣΙΣ» της Λήδας Κολοφωτιά
• Σαξόφωνο – σολίστ Παναγιώτης Σπυρόπουλος
Την εκδήλωση συντονίζει η Γιώτα Τριανταφύλλου.
Τα σκηνικά έχει επιμεληθεί η Υρώ Τσακάλου και τη φωτογραφία και το βίντεο ο Νάσος Σιμόπουλος.
Οι σκέψεις δεν περπατούν … πετούν. Όπως οι πεταλούδες. Άλλες πετούν πιο αργά, άλλες πιο γρήγορα, μα όλες με την δική τους ομορφιά. Η καθεμία με το δικό της ρυθμό, στο δικό της δρόμο, ανακαλύπτοντας τον κόσμο με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Μέσα από μια τρυφερή προσέγγιση στον αυτισμό το κοινό καλείται να δει την κοινωνία μας με μια διαφορετική ματιά γεμάτη χρώματα, αισθήσεις και συναισθήματα.
Το άρθρο Λαμία: Eκδήλωση αφιέρωμα στον αυτισμό – “Μια ωραία πεταλούδα” δημοσιεύθηκε στο LAMIAthema.gr