• ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη/Τεχνολογία
Reading: Σε τι τιμές θα κινηθούν τα παραδοσιακά εδέσματα εν όψει Πάσχα – Πού θα δούμε αυξήσεις
Share
Melodia 88FMMelodia 88FM
Aa
Search
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη/Τεχνολογία
Follow US
Melodia 88FM > Τοπικές Ειδήσεις > Σε τι τιμές θα κινηθούν τα παραδοσιακά εδέσματα εν όψει Πάσχα – Πού θα δούμε αυξήσεις
Τοπικές Ειδήσεις

Σε τι τιμές θα κινηθούν τα παραδοσιακά εδέσματα εν όψει Πάσχα – Πού θα δούμε αυξήσεις

5 Απριλίου 2025
Updated 2025/04/05 at 11:15 ΠΜ
Share
SHARE

Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει η αγορά για το Πάσχα «ζεσταίνεται», με τους φούρνους να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καθώς προετοιμάζονται για τα παραδοσιακά εδέσματα, όπως τα τσουρέκια και τα πασχαλινά κουλούρια.

-Advertisment-

Την ίδια ώρα το πρόβλημα της ακρίβειας αποτελεί πονοκέφαλο για τους καταναλωτές αλλά και τους επιχειρηματίες που βρίσκονται σε δίλημμα για το πώς να χειριστούν τα αυξημένα κόστη των πρώτων υλών ώστε να διατηρήσουν την πελατεία τους.

«Από αυτήν την εβδομάδα που θα έρθει, σιγά σιγά θα ξεκινήσει και το κομμάτι του Πάσχα, το οποίο αφορά το τσουρέκι κατά κύριο λόγο και το πασχαλινό κουλούρι», λέει στο MEGA ο Μάκης Σταματάκης, ιδιοκτήτης αρτοποιείου.

«Το μείζον πρόβλημα είναι και θα είναι το ενεργειακό, το έχουμε ξαναπεί» τονίζει στη συνέχεια και προσθέτει ότι «η τιμή στο αλεύρι έχει ανέβει αλλά τις περισσότερες ανατιμήσεις τις έχουμε πάρει πάνω μας. Το θέμα, λέω και πάλι, είναι το ενεργειακό. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν ανέβει από 120% μέχρι 200%».

Φέτος η τιμή για τα τσουρέκια αναμένεται να κινηθεί περίπου στα 15 ευρώ το κιλό

Και συνεχίζει: «Λέμε για το αλεύρι αλλά έχουμε και το σουσάμι, έχουμε και τα βούτυρα, έχουμε και τα λάδια. Δεν δικαιολογούμαστε ούτε απολογούμαστε. Απλώς λέμε ότι το ενεργειακό αφορά όλους».

Φέτος η τιμή για τα τσουρέκια αναμένεται να κινηθεί περίπου στα 15 ευρώ το κιλό. «Το τσουρέκι μας πάει στα 15 ευρώ το κιλό, που είναι ίδια τιμή με πέρυσι. Δεν έχουμε αλλάξει τίποτα, που θα έπρεπε να αλλάξουμε, αλλά δεν το κάνουμε ακόμα» λέει ο κ. Σταματάκης.

Ερωτηθείς πώς καταφέρνει να κρατάει τις ίδιες τιμές, ο ίδιος εξήγησε ότι αυτό γίνεται είτε μειώνοντας λίγο την κερδοφορία ώστε ο κόσμος να συνεχίσει να ψωνίζει είτε με «λιγότερα φουρνίσματα», δηλαδή ψήνοντας περισσότερα πράγματα σε κάθε φουρνιά.

Πάσχα: Οι τιμές στα κρέατα

Σχετικά με τις τιμές των κρεάτων, ο υπεύθυνος κρεοπωλείου Αντώνης Βαλτετσιώτης σημειώνει ότι ήδη υπάρχουν αυξήσεις, ενώ δεν είναι σαφές πώς θα κινηθούν οι τιμές τη Μεγάλη Εβδομάδα.

«Δεν έχουμε καθαρή εικόνα τι θα συμβεί τη Μεγάλη Εβδομάδα. Οι τιμές έχουν αυξηθεί ήδη» λέει χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικά, ο ίδιος αναφέρει ότι το αρνί και το κατσίκι, το ολόκληρο, κινούνται στα 14,98 ευρώ. «Αναμένουμε να δούμε την ερχόμενη εβδομάδα τις τελικές τιμές, να έχουμε μια πλήρη εικόνα για το πασχαλινό τραπέζι» συμπληρώνει καταληκτικά.

Το άρθρο Σε τι τιμές θα κινηθούν τα παραδοσιακά εδέσματα εν όψει Πάσχα – Πού θα δούμε αυξήσεις δημοσιεύθηκε στο LAMIAthema.gr

​

Read More

Ο ΣΤΑΘΜΟΣ

  • Προφίλ
  • Παραγωγοί
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
melodia 5 Απριλίου 2025
Share this Article
Facebook TwitterEmail Print
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ad imageAd image
Ad imageAd image
Ad imageAd image
- Advertisement -
Ad imageAd image

You Might Also Like

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στον ΑΘΕ για εργασίες στη σήραγγα Σ2
Ελλάδα ΕιδήσειςΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

Κυκλοφοριακές αλλαγές στον ΑΘΕ από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί

14 Σεπτεμβρίου 2026
Lamia night run 2026
Ελλάδα ΕιδήσειςΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

Η Λαμία υποδέχεται το 5ο STEREA RUN – Lamia night run το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

14 Σεπτεμβρίου 2026
Open Day στο Δημοτικό Ωδείο – Γνωρίστε τον κόσμο της μουσικής
ΕΥ ΖΗΝΣυνεντεύξειςΤοπικές Ειδήσεις

Δημοτικό Ωδείο Λαμίας: Open Day γνωριμίας με τον κόσμο της μουσικής

14 Σεπτεμβρίου 2026
Μια βραδιά γεμάτη γεύσεις από διαφορετικές κουζίνες του κόσμου
ΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

3ο Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ στον Δομοκό: Γεύσεις, μουσική και πολιτισμοί του κόσμου

14 Σεπτεμβρίου 2026

©2026 Ράδιο Μελωδία 88FM. All rights Reserved.

Κατασκευή & Φιλοξενία Ιστοσελιδας 19CLOUDS

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?