Producers

Contact

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Παραγωγοί
    • Πρόγραμμα
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
    • Επικοινωνία
  • MELODIA LIVE
    • Άκουσε LIVE
    • Studio LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές Ειδήσεις
    • Ελλάδα Ειδήσεις
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη
    • Auto – Moto
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
Reading: Ο Δήμος Λαμιέων για την 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Share
Melodia 88FM
Aa
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Παραγωγοί
    • Πρόγραμμα
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
    • Επικοινωνία
  • MELODIA LIVE
    • Άκουσε LIVE
    • Studio LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές Ειδήσεις
    • Ελλάδα Ειδήσεις
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη
    • Auto – Moto
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
Follow US
Melodia 88FM > Τοπικές Ειδήσεις > Ο Δήμος Λαμιέων για την 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Τοπικές Ειδήσεις

Ο Δήμος Λαμιέων για την 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

23 Νοεμβρίου 2023
Updated 2023/11/23 at 10:15 ΠΜ
Share
SHARE

Ο όρος «βία κατά των γυναικών» σημαίνει κάθε μορφή βίας η οποία έχει ως αντικείμενο τις γυναίκες για μόνο το λόγο ότι είναι γυναίκες ή η οποία επηρεάζει δυσανάλογα τις γυναίκες. Η «βία κατά των γυναικών» νοείται ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μία μορφή διάκρισης κατά των γυναικών και σημαίνει όλες τις πράξεις μίας βίας βασιζόμενης στο φύλο, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα ή ενδέχεται να έχουν ως αποτέλεσμα, φυσική, σεξουαλική, ψυχολογική ή οικονομική βλάβη ή πόνο για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των απειλών τέλεσης τοιούτων πράξεων, τον εξαναγκασμό ή την αυθαίρετη αποστέρηση της ελευθερίας, είτε αυτή συμβαίνει στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό βίο.

Η έμφυλη βία είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, το οποίο επηρεάζει άμεσα και έμμεσα όλα τα επίπεδα της ζωής των θυμάτων, των οικείων τους και του κοινωνικού συνόλου. Οι διάφορες μορφές της έμφυλης βίας επιφέρουν επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής, στην υγεία, στις ψυχικές και κοινωνικές λειτουργίες και στην οικονομία. Δεν αποτελεί λοιπόν μόνο ένα γυναικείο ζήτημα, αλλά είναι και παγκόσμιο ζήτημα δημόσιας υγείας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ζήτημα που επηρεάζει τη φτώχεια και την οικονομική ανάπτυξη. Η βία με βάση το φύλο αποτελεί εμπόδιο στην επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας φύλων, η οποία είναι κεντρικής σημασίας για τη διατήρηση του κράτους δικαίου, την προάσπιση της δημοκρατίας και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

-Advertisment-

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Λαμιέων πραγματοποιεί μια σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Συγκεκριμένα:

· Σε συνεργασία με το 4ο Γυμνάσιο Λαμίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 συνάντηση ενημέρωσης σε μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης. Η συνάντηση είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση για τον εθελοντισμό και την έμφυλη βία και την ενημέρωση για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες του Ξενώνα. Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τις επόμενες δράσεις και προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν ενεργά.

· Σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ.) θα παρουσιαστεί το Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 10:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «Λάμπρος Παπαδήμας» (Αινιάνων 6).

· Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 σε συνεργασία με μέλη της Δ.ΕΠ.ΙΣ. και μαθητές/τριες του 4ου Γυμνασίου Λαμίας θα διανεμηθεί σε τοπικά εμπορικά καταστήματα και σε καταστήματα εστίασης αυτοκόλλητο ειδικά σχεδιασμένο στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

-Advertisment-

· Το επόμενο διάστημα, πρόθεση είναι η τοποθέτηση του ενημερωτικού αυτοκόλλητου σε χώρους που είναι προσβάσιμοι από γυναίκες. Σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης θα τοποθετηθούν τα αυτοκόλλητα σε γυναικείες τουαλέτες εστιατορίων, ταβερνών, καφετεριών, μπαρ, club, κ.τ.λ., ώστε να καλύπτονται όλες οι ηλικιακές ομάδες. Επιπλέον, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο θα τοποθετηθούν τα αυτοκόλλητα σε γυναικεία δοκιμαστήρια ρούχων. Σε συνεργασία με τον Ιατρικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας θα χρησιμοποιηθούν οι τουαλέτες των ιατρείων και οδοντιατρείων. Αντίστοιχα θα χρησιμοποιηθούν οι γυναικείες τουαλέτες σε δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες, στην Αστυνομία, στα Δικαστήρια, στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, σε Κέντρα Υγείας, στον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ, στα σχολεία, στο Πανεπιστήμιο, στο δημόσιο Ι.Ε.Κ., σε ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. και εν γένει σε όσες υπηρεσίες εξυπηρετούν κοινό.

melodia 23 Νοεμβρίου 2023
Share this Article
Facebook TwitterEmail Print
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΗΡΩΝ
Ad imageAd image
GROUP CENTER HELLAS
Ad imageAd image
- Advertisement -
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ GROUP
Ad imageAd image
Ad imageAd image

You Might Also Like

Λαμία: Ποινή φυλάκισης 18 μηνών για τον μεθυσμένο οδηγό που παρέσυρε και εγκατέλειψε δικυκλιστή

5 Ιουλίου 2025

Φθιώτιδα: Προφυλακίστηκε ο 40χρονος με την κοκαΐνη

5 Ιουλίου 2025

Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση: Πρώτη προτεραιότητα η κομματική ταυτότητα για τον κ. Σπανό

5 Ιουλίου 2025

Καλύτερη εικόνα της φωτιάς στην Εύβοια

5 Ιουλίου 2025

©2025 Ράδιο Μελωδία 88FM. All rights Reserved.

Κατασκευή & Φιλοξενία Ιστοσελιδας 19CLOUDS

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?