Διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.875 ευρώ επιβλήθηκε σήμερα, Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2025, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας, σε Έλληνα πολίτη, για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, του Δήμου Καμένων Βούρλων.
Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ωρών, μόνο το τελευταίο 24ωρο (έως τις 6 το απόγευμα) σημειώθηκαν 17 αγροτοδασικές πυρκαγιές στη χώρα. Από αυτές, οι 16 κατασβέστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιχειρησιακή δράση για την αντιμετώπιση μίας ακόμη εστίας.
Τα ανακριτικά γραφεία των κατά τόπους υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
