Producers

Contact

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Παραγωγοί
    • Πρόγραμμα
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
    • Επικοινωνία
  • MELODIA LIVE
    • Άκουσε LIVE
    • Studio LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές Ειδήσεις
    • Ελλάδα Ειδήσεις
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη
    • Auto – Moto
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
Reading: Θερίζει το «κοκτέιλ» γρίπης και κοροναϊού – Ξεπουλάνε self test και μάσκες
Share
Melodia 88FM
Aa
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Παραγωγοί
    • Πρόγραμμα
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
    • Επικοινωνία
  • MELODIA LIVE
    • Άκουσε LIVE
    • Studio LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές Ειδήσεις
    • Ελλάδα Ειδήσεις
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη
    • Auto – Moto
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
Follow US
Melodia 88FM > Ελλάδα Ειδήσεις > Θερίζει το «κοκτέιλ» γρίπης και κοροναϊού – Ξεπουλάνε self test και μάσκες
Ελλάδα Ειδήσεις

Θερίζει το «κοκτέιλ» γρίπης και κοροναϊού – Ξεπουλάνε self test και μάσκες

3 Ιανουαρίου 2024
Updated 2024/01/03 at 11:36 ΠΜ
Share
SHARE

Γιορτινές βόλτες και ρεβεγιόν φαίνεται πως έγιναν σύμμαχοι του κοροναϊού, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων της νόσου σε συνδυασμό με την γρίπη «θερίζουν» τη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, εχθές έγιναν 172 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 72 στην Αθήνα. Συνολικά οι νοσηλείες είναι 1.415, 84 άτομα έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας και 7 σε μονάδες αυξημένης φροντίδας.

-Advertisment-

Την ίδια ώρα, ξανά στο χείλος του γκρεμού φαίνεται πως βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε ό,τι αφορά τις κλίνες. Το ΝΙΜΤΣ παραχωρεί 50 στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, ενώ οι ειδικοί καλούν σε χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και προτρέπουν να εμβολιαστούν όσοι είναι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες.

«Κάτω από το 10% οι εμβολιασμένοι»
«Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κοροναϊό… και να λαμβάνουμε μέτρα» δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ο ιός ζει ανάμεσά μας και όταν υπάρχει έξαρση θα πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα» είπε και πρόσθεσε ως πρώτο μέτρο την πρόληψη και τον άμεσο εμβολιασμό, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες που υπολογίζονται σύμφωνα με τον ίδιο σε 2 εκατομμύρια άτομα.

«Η κορύφωση αναμένεται τις επόμενες 2-3 εβδομάδες»

-Advertisment-

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο ο αριθμός των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί ανέρχονται σε 130.000 κάτι που μεταφράζεται σε ποσοστό κάτω του 10%.

Επισήμανε πως πολλοί περισσότεροι έχουν εμβολιαστεί για την γρίπη, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι σημειώθηκαν 5 θάνατοι από γρίπη το φθινόπωρο, ενώ από κοροναϊό «κάθε εβδομάδα χάνουν τη ζωή τους 60 άτομα».

Ο ίδιος εξήγησε ότι ο αριθμός των ατόμων που πέθαναν από κορωνοϊό ανήκαν στις ευπαθείς ομάδες.

Για τις μάσκες σημείωσε ότι τουλάχιστον οι ευπαθείς πρέπει να φοράνε ενώ στην περίπτωση που βγουν θετικοί στον ιό να κάνουν χρήση των αντιικών φαρμάκων ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι επιπλοκές.

Πότε έρχεται η κορύφωση;
Αύξηση για τον αναπνευστικό ιό RSV καταγράφηκε τον τελευταίο μήνα κατά 260%, ενώ 57% ήταν αυξημένα τα κρούσματα τις τελευταίες 7 ημέρες. Για την γρίπη τύπου Α, στο 222% για τον τελευταίο μήνα και αύξηση 88% για την τελευταία εβδομάδα. Αύξηση της τάξης του 180% παρατηρείται στο ιικό φορτίο του Covid19 τον τελευταίο μήνα και 87% μόνο την τελευταία εβδομάδα.

«Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερο φορτίο τις επόμενες 2-3 εβδομάδες» τονίζει ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης και σημειώνει πως η ύφεση θα σημειωθεί τέλη Ιανουαρίου και μετά ξανά μια αύξηση από τον Μάρτιο.

Ξεπουλάνε μάσκες και self test
Η ζήτηση για διαγνωστικά τεστ στα φαρμακεία σταδιακά ομαλοποιείται ενώ και οι ελλείψεις που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε κάποιες αντιβιώσεις, έχουν επανέλθει και πάλι σε φυσιολογικά επίπεδα.

«Όπως ήταν αναμενόμενο τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε μια αύξηση ζήτησης σε προϊόντα πρόληψης για τον κοροναϊό κυρίως γιατί ο κόσμος έβγαινε, πήγαινε σε τραπέζια, γιόρταζε, συνεπώς ήθελε να είναι σίγουρος ότι προληπτικώς είναι εντάξει. Τώρα έχει πέσει στα φυσιολογικά επίπεδα» σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Γιάννης Δαγρές.

Εκτός του εμβολιασμού, ο ΕΟΔΥ απευθύνει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας, σε δομές υγείας και κλειστούς χώρους.

Πηγή in.gr

melodia 3 Ιανουαρίου 2024
Share this Article
Facebook TwitterEmail Print
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΗΡΩΝ
Ad imageAd image
GROUP CENTER HELLAS
Ad imageAd image
- Advertisement -
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ GROUP
Ad imageAd image
Ad imageAd image

You Might Also Like

Ελλάδα Ειδήσεις

Μίμης Πλέσσας: Δέκα τραγούδια που έγραψαν ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο

5 Οκτωβρίου 2024
Ελλάδα ΕιδήσειςΣημαντικές

Πέθανε ο Μίμης Πλέσσας σε ηλικία 100 ετών

5 Οκτωβρίου 2024
Ελλάδα Ειδήσεις

Ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία – Αναλυτική πρόγνωση​ για αύριο 20/8

19 Αυγούστου 2024
Ελλάδα Ειδήσεις

AAΔE: Πάνω από 48.000 επιτόπιοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις – Λουκέτα σε 490 περιπτώσεις​

19 Αυγούστου 2024

©2025 Ράδιο Μελωδία 88FM. All rights Reserved.

Κατασκευή & Φιλοξενία Ιστοσελιδας 19CLOUDS

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?