Producers

Contact

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Παραγωγοί
    • Πρόγραμμα
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
    • Επικοινωνία
  • MELODIA LIVE
    • Άκουσε LIVE
    • Studio LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές Ειδήσεις
    • Ελλάδα Ειδήσεις
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη
    • Auto – Moto
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
Reading: Aυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών
Share
Melodia 88FM
Aa
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Παραγωγοί
    • Πρόγραμμα
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
    • Επικοινωνία
  • MELODIA LIVE
    • Άκουσε LIVE
    • Studio LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές Ειδήσεις
    • Ελλάδα Ειδήσεις
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη
    • Auto – Moto
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
Follow US
Melodia 88FM > Ελλάδα Ειδήσεις > Aυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών
Ελλάδα Ειδήσεις

Aυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών

17 Ιανουαρίου 2024
Updated 2024/01/17 at 10:19 ΠΜ
Share
SHARE

Υπεγράφη η απόφαση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνου Τσακλόγλου, για τον καθορισμό των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, όπως προβλέπει ο νόμος 4670/2020, σύμφωνα με τον οποίο το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών για τον υπολογισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς των μισθωτών και των εργοδοτών προσαυξάνεται κατά 3,46% για το 2024 και διαμορφώνεται στο ποσό των 7.373,88 ευρώ.

Σύμφωνα με τον νόμο 4670/2020, οι ασφαλιστικές εισφορές των αυτοαπασχολουμένων, των ελευθέρων επαγγελματιών και των αγροτών, αναπροσαρμόζονται για το τρέχον έτος με βάση τον μέσο πληθωρισμό του προηγούμενου έτους. Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανακοίνωσή του, «οι προβλεπόμενες αυξήσεις είναι αρκετά χαμηλές, καθώς η χώρα μας κατάφερε να συγκρατήσει τον πληθωρισμό σε χαμηλά επίπεδα, παρά τις έντονες πληθωριστικές πιέσεις διεθνώς.

-Advertisment-

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος Κατρούγκαλου συνέδεε τις εισφορές των μη μισθωτών με το φορολογητέο εισόδημα, ενώ ο ασφαλιστικός νόμος Βρούτση οδήγησε στην αλλαγή του συστήματος εισφορών των μη μισθωτών από την 1η Ιανουαρίου 2020, αποσυνδέοντάς τις από το φορολογητέο εισόδημα και προέβλεπε το “πάγωμα” των εισφορών για τα έτη 2021 και 2022 στο αρχικό ύψος.

Οι νέες εισφορές ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2024 και κλιμακώνονται σε έξι διαφορετικές κλάσεις. Οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ελεύθερα την κλάση των εισφορών, που θα πληρώνουν. Από τα παραδείγματα προκύπτει, ότι οι εισφορές το 2024, μετά την αναπροσαρμογή, συνεχίζουν να είναι σημαντικά χαμηλότερες σε σχέση με εκείνες που επέβαλε το 2017 ο νόμος Κατρούγκαλου».

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, δήλωσε: «Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, οι εισφορές των ασφαλιστικών κλάσεων των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων, προσαυξάνονται κατά το ποσοστό μεταβολής του μέσου πληθωρισμού της προηγούμενης χρονιάς, δηλαδή κατά 3,46%. Στόχος της ανωτέρω διάταξης είναι πρωτίστως η διασφάλιση του ύψους των συντάξεων των μη μισθωτών. Ενδεχόμενη αγνόηση του πληθωρισμού στις εισφορές, θα οδηγήσει με μαθηματική βεβαιότητα σε χαμηλότερες συντάξεις στο μέλλον.

Το ασφαλιστικό μας σύστημα είναι διανεμητικό, πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι οι συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων καλύπτονται σε σημαντικό βαθμό από τις εισφορές των εν ενεργεία ασφαλισμένων. Κάθε αναπροσαρμογή των συντάξεων, λοιπόν, θα πρέπει να καλύπτεται και από αντίστοιχες εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Διαφορετικά, το ασφαλιστικό σύστημα θα έμπαινε και πάλι σε έναν φαύλο κύκλο αυξανόμενων ελλειμμάτων, με προφανείς κινδύνους για τη βιωσιμότητά του».

ΠΗΓΗ:news.gr

 

TAGGED: αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών
melodia88 17 Ιανουαρίου 2024
Share this Article
Facebook TwitterEmail Print
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ad imageAd image
Ad imageAd image
Ad imageAd image
- Advertisement -
Ad imageAd image

You Might Also Like

Πένθος στη Φθιώτιδα για την απώλεια του Γιώργου Παλαμιώτη
Ελλάδα ΕιδήσειςΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

Ένας μαχητής της ενημέρωσης πέρασε στην ιστορία –Ο Γιώργος Παλαμιώτης δεν είναι πια κοντά μας

16 Ιουνίου 2026
Μαθητεία με μισθό, ασφάλιση και επιδόματα μέσω των ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ
Ελλάδα ΕιδήσειςΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

Σπουδές με αμοιβή και ένσημα – Άνοιξε η πλατφόρμα για τις ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ

16 Ιουνίου 2026
Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα 1.000 ευρώ
Ελλάδα ΕιδήσειςΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

Επίδομα 1.000 ευρώ από τον ΟΠΕΚΑ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες

16 Ιουνίου 2026
Το 20ό Φεστιβάλ Οίτης υποδέχεται την παράσταση «Λέω να πετάξω»
Ελλάδα ΕιδήσειςΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

«Λέω να πετάξω»: Ο Δημήτρης Μπασλάμ και οι συνεργάτες του στο 20ό Φεστιβάλ Οίτης

16 Ιουνίου 2026

©2025 Ράδιο Μελωδία 88FM. All rights Reserved.

Κατασκευή & Φιλοξενία Ιστοσελιδας 19CLOUDS

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?