Producers

Contact

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Παραγωγοί
    • Πρόγραμμα
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
    • Επικοινωνία
  • MELODIA LIVE
    • Άκουσε LIVE
    • Studio LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές Ειδήσεις
    • Ελλάδα Ειδήσεις
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη
    • Auto – Moto
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
Reading: Δημοσκόπηση MEGA: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ – Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ αλλά με πτώση
Share
Melodia 88FM
Aa
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Παραγωγοί
    • Πρόγραμμα
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
    • Επικοινωνία
  • MELODIA LIVE
    • Άκουσε LIVE
    • Studio LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές Ειδήσεις
    • Ελλάδα Ειδήσεις
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη
    • Auto – Moto
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
Follow US
Melodia 88FM > Σημαντικές > Δημοσκόπηση MEGA: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ – Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ αλλά με πτώση
Σημαντικές

Δημοσκόπηση MEGA: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ – Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ αλλά με πτώση

22 Δεκεμβρίου 2023
Updated 2023/12/22 at 12:33 ΜΜ
Share
SHARE

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες – Πώς αξιολογούν την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση
Την μεγάλη απόσταση που χωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από το ΠΑΣΟΚ, που είναι στη δεύτερη θέση, αλλά με πτώση σε σχέση με τηνβ προηγούμενη δημοσκόπηση και τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι στην τρίτη θέση, επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 30,9%, το ΠΑΣΟΚ 11,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,1% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,1%, η Ελληνική Λύση με 5,9%, η Νίκη με 3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3%, οι Σπαρτιάτες με 2,5%, η Νέα Αριστερά με 2%, το ΜέΡΑ25 με 1,8% και τα υπόλοιπα κόμματα με 2,7%, ενώ αποχή επιλέγει το 5,7% και άκυρο/λευκό το 3,7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,2%.

-Advertisment-

 

Ως προς την εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 38%, έναντι 14% του ΠΑΣΟΚ και μόλις 12,4% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν με 10% το ΚΚΕ, με 7,2% η Ελληνική Λύση, με 3,7% η Νίκη, με 3,7% η Πλεύση Ελευθερίας, με 3% οι Σπαρτιάτες, με 2,4% η Νέα Αριστερά, με 2,2% το ΜέΡΑ25 και 3,4% συγκεντρώνουν τα υπόλοιπα κόμματα.

Δυσαρεστημένη παραμένει η ελληνική κοινωνία από την κατεύθυνση στην οποία κινείται η χώρα, καθώς το 56% πιστεύει πως κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση και το 37% προς τη σωστή.

Ως προς τα προβλήματα οι πολίτες εξακολουθούν να προτάσσουν τα οικονομικά, αφού η ακρίβεια με 42% και η οικονομία με 26% προηγούνται καθαρά στις αυθόρμητες απαντήσεις για τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας και έπονται η εγκληματικότητα με 5%, η ανεργία με 5% και η εξωτερική πολιτική/πόλεμος με 2%.

Όλα αυτά αποτυπώνονται και στα ζητήματα γύρω από τα οποία υπάρχει η μεγαλύτερη δυσαρέσκεια για τις κυβερνητικές επιδόσεις. Συγκεκριμένα, μεγαλύτερη δυσαρέσκεια ως προς τις αρνητικές επιδόσεις της κυβέρνησης συγκεντρώνουν η εγκληματικότητα με 70%, ο πληθωρισμός με 70%, η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών με 68% και η αντιμετώπιση της διαφθοράς με 67%.

Αντιθέτως, στα θετικά για την κυβέρνηση καταγράφονται ζητήματα όπως η προσέλκυση τουριστών με 61%, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους με 58%, η αμυντική θωράκιση του κράτους με 51% και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με 45%.

Ενδιαφέρον έχει και εξηγεί και την πρόθεση ψήφου, ότι παρά τη δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση, η δυσαρέσκεια για την αντιπολίτευση είναι ακόμη μεγαλύτερη. Η κυβέρνηση έχει 56% αρνητικές γνώμες και 38% θετικές, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 83% αρνητικές γνώμες ως αξιωματική αντιπολίτευση και μόλις 10% θετικές, με μικρή άνοδο με το ακόμη χειρότερο 8% του Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ:news.gr

 

TAGGED: Δημοσκόπηση MEGA: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ – Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ αλλά με πτώση
melodia88 22 Δεκεμβρίου 2023
Share this Article
Facebook TwitterEmail Print
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ad imageAd image
Ad imageAd image
Ad imageAd image
- Advertisement -
Ad imageAd image

You Might Also Like

Θεατρική Παράσταση: Η Οδύσσεια στο Δημοτικό Θέατρο
ΘέατροΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

Η «Οδύσσεια» του Ομήρου ζωντανεύει από τα παιδιά της «Πρόβας»

21 Ιουνίου 2026
Εργασίες στα Δίκτυα Ηλεκτροδότησης
ΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

Προγραμματισμένες Διακοπές Ρεύματος στη Λαμία από 22 έως 24 Ιουνίου

21 Ιουνίου 2026
Κλάδεμα Υψηλών Δέντρων με Γερανοφόρα Οχήματα στην Οδό Διάκου
ΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

Προσωρινή Διακοπή Κυκλοφορίας λόγω Κλαδέματος στην Οδό Διάκου

21 Ιουνίου 2026
Ο «Γίγαντας» ανεβαίνει στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
ΘέατροΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

Ο «Γίγαντας» του Νικολάι Έρντμαν έρχεται στη Λαμία από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης

20 Ιουνίου 2026

©2025 Ράδιο Μελωδία 88FM. All rights Reserved.

Κατασκευή & Φιλοξενία Ιστοσελιδας 19CLOUDS

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?