Producers

Contact

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Παραγωγοί
    • Πρόγραμμα
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
    • Επικοινωνία
  • MELODIA LIVE
    • Άκουσε LIVE
    • Studio LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές Ειδήσεις
    • Ελλάδα Ειδήσεις
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη
    • Auto – Moto
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
Reading: Επιμελητήριο Φθιώτιδας: Ψηφιακό Πελατολόγιο, Όχι έτσι!
Share
Melodia 88FM
Aa
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Παραγωγοί
    • Πρόγραμμα
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
    • Επικοινωνία
  • MELODIA LIVE
    • Άκουσε LIVE
    • Studio LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές Ειδήσεις
    • Ελλάδα Ειδήσεις
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη
    • Auto – Moto
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
Follow US
Melodia 88FM > Τοπικές Ειδήσεις > Επιμελητήριο Φθιώτιδας: Ψηφιακό Πελατολόγιο, Όχι έτσι!
Τοπικές Ειδήσεις

Επιμελητήριο Φθιώτιδας: Ψηφιακό Πελατολόγιο, Όχι έτσι!

2 Ιουλίου 2025
Updated 2025/07/02 at 10:49 ΠΜ
Share
SHARE

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας εκφράζει την έντονη ανησυχία και την αντίθεσή του με τον τρόπο και τον χρόνο εφαρμογής του νέου μέτρου για την υποχρεωτική χρήση του Ψηφιακού Πελατολογίου από συνεργεία αυτοκινήτων, βουλκανιζατέρ, επιχειρήσεις πάρκινγκ και εταιρείες ενοικίασης οχημάτων.

Ενώ υποστηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία για τη διαφάνεια, τη φορολογική συμμόρφωση και τη νομιμότητα, τονίζουμε ότι αυτά πρέπει να επιτυγχάνονται με όρους ισοτιμίας, ρεαλισμού και λειτουργικότητας, και όχι με μέτρα που φέρνουν σε αδιέξοδο μικρές και ευάλωτες επιχειρήσεις.

-Advertisment-

Σε σχέση με την ενεργοποίηση του Ψηφιακού Πελατολογίου επισημαίνουμε τα εξής:

  • Δεν συνοδεύτηκε από καθοδήγηση ή εκπαιδευτική υποστήριξη προς τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες στη συντριπτική πλειονότητά τους δεν διαθέτουν ούτε τεχνολογικές υποδομές, ούτε εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Ήδη εμφανίζει δυσλειτουργίες και τεχνικά προβλήματα, τα οποία δημιουργούν επιπλέον σύγχυση και ταλαιπωρία, χωρίς να έχουν προβλεφθεί διαδικασίες άμεσης υποστήριξης και διόρθωσης.
  • Έχει σχεδιαστεί με υψηλό βαθμό πολυπλοκότητας, γεγονός που καθιστά το σύστημα δυσπρόσιτο για επιχειρηματίες χωρίς τεχνική κατάρτιση.

Ως Επιμελητήριο Φθιώτιδας:

  • Στηρίζουμε τους επαγγελματικούς συλλόγους του κλάδου και τις κινητοποιήσεις που προκύπτουν από το αδιέξοδο που βιώνουν τα μέλη μας.
  • Ζητούμε άμεσα την έναρξη μεταβατικής περιόδου εφαρμογής, με παροχή τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης προς τις μικρές επιχειρήσεις.
  • Καλούμε για απλοποίηση της πλατφόρμας, ώστε να καταστεί εύχρηστη και προσβάσιμη για όλους, ανεξαρτήτως μεγέθους ή τεχνογνωσίας.
  • Απαιτούμε τη διορθωτική παρέμβαση στις δυσλειτουργίες και τα προβλήματα που ήδη έχουν εντοπιστεί, με την ευθύνη και τη συνεργασία των αρμόδιων κρατικών φορέων.
  • Υπενθυμίζουμε ότι τέτοιου είδους μέτρα δεν πρέπει να επιτείνουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό, ενισχύοντας μόνο τις μεγάλες και οργανωμένες επιχειρήσεις εις βάρος των μικρών που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας.

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας παραμένει σταθερά υπέρ της τήρησης της νομιμότητας και της πάταξης της φοροδιαφυγής, όμως επιμένει ότι η μετάβαση σε νέα συστήματα πρέπει να γίνεται μεθοδικά, με  στήριξη και σεβασμό στις πραγματικές δυνατότητες των μικρών επαγγελματιών.

-Advertisment-

Το άρθρο Επιμελητήριο Φθιώτιδας: Ψηφιακό Πελατολόγιο, Όχι έτσι! δημοσιεύθηκε στο LAMIAthema.gr

​

Read More

melodia 2 Ιουλίου 2025
Share this Article
Facebook TwitterEmail Print
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΗΡΩΝ
Ad imageAd image
GROUP CENTER HELLAS
Ad imageAd image
- Advertisement -
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ GROUP
Ad imageAd image
Ad imageAd image

You Might Also Like

Καιρός: Θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη 3/7

3 Ιουλίου 2025

Δήμος Λαμιέων: 24ωρη επιτήρηση με drone για την πρόληψη πυρκαγιών

2 Ιουλίου 2025

Εργασίες καθαρισμού στην παλιά Δημοτική Αγορά Λαμίας

2 Ιουλίου 2025

Παραλίες: Πάνω από 3.000 καταγγελίες – Πόσες έγιναν σε παραλίες της Στερεάς;

2 Ιουλίου 2025

©2025 Ράδιο Μελωδία 88FM. All rights Reserved.

Κατασκευή & Φιλοξενία Ιστοσελιδας 19CLOUDS

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?