Producers

Contact

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Παραγωγοί
    • Πρόγραμμα
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
    • Επικοινωνία
  • MELODIA LIVE
    • Άκουσε LIVE
    • Studio LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές Ειδήσεις
    • Ελλάδα Ειδήσεις
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη
    • Auto – Moto
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
Reading: Εύβοια: Δύσκολες ώρες στην Κάρυστο – Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα
Share
Melodia 88FM
Aa
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Παραγωγοί
    • Πρόγραμμα
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
    • Επικοινωνία
  • MELODIA LIVE
    • Άκουσε LIVE
    • Studio LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές Ειδήσεις
    • Ελλάδα Ειδήσεις
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη
    • Auto – Moto
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
Follow US
Melodia 88FM > Τοπικές Ειδήσεις > Εύβοια: Δύσκολες ώρες στην Κάρυστο – Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα
Τοπικές Ειδήσεις

Εύβοια: Δύσκολες ώρες στην Κάρυστο – Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα

5 Ιουλίου 2025
Updated 2025/07/05 at 7:55 ΠΜ
Share
SHARE

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για μια ακόμα ημέρα οι πυροσβέστες στην Εύβοια, στο μέτωπο που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στα Μεσοχώρια της Καρύστου.

Contents
Μήνυμα του 112Δυνατοί άνεμοιΣτα όρια του οικισμούΟλονύχτια μάχηΙσχυροί άνεμοι

Ήδη, με το πρώτο φως της ημέρας συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης και εναέρια μέσα πυρόσβεσης και συγκεκριμένα τρία αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα.

-Advertisment-

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν συνολικά τρία αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα, 162 πυροσβέστες, με 8 ομάδες πεζοπόρων της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, 46 οχήματα και εθελοντές.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Μήνυμα του 112

Τη νύχτα εστάλη και δεύτερο μήνυμα από το 112 στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.

Ενισχύεται η γραμμή άμυνας σε μια προσπάθεια αναχαίτισης του πύρινου μετώπου προτού κατευθυνθεί προς Νέα Στύρα

-Advertisment-

Το μήνυμα καλούσε τους κατοίκους του χωριού Λιμνιώνα να εγκαταλείψουν άμεσα τα σπίτια τους και, μέσω των Τσακαίων, να κατευθυνθούν προς τα Νέα Στύρα, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών.

Δυνατοί άνεμοι

Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν με μεγάλη ένταση, ενισχύοντας τις φλόγες, οι οποίες κινούνται απειλητικά και ανεξέλεγκτα προς κατοικημένες περιοχές.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ήδη συγκεντρωθεί από διάφορα σημεία της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας, ενισχύοντας τη γραμμή άμυνας σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσουν την πορεία της φωτιάς προτού πάρει κατεύθυνση προς τα Νέα Στύρα.

Επίσης, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος έχει μεταβεί στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η φωτιά καίει πυκνή δασική έκταση, την ώρα που θυελλώδεις άνεμοι, δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Μιλώντας στο νυχτερινό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤΝews, ο αντιδήμαρχος του δήμου Καρύστου είπε ότι «η πυρκαγιά διασπάστηκε σε 4 μέτωπα τα οποία πλησιάζουν σε κατοικημένες περιοχές. Γίνεται προσπάθεια η φωτιά να μην περάσει το δρόμο και πάει προς τα Νέα Στύρα και τα γύρω χωριά».

Δύο από αυτά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ κινούνται απειλητικά προς κατοικημένες ζώνες. Το πρώτο κατευθύνεται προς τα Νέα Στύρα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη ώστε να μην περάσει η φωτιά τον δρόμο που οδηγεί προς τα Νέα Στύρα και τα γύρω χωριά.

Στα όρια του οικισμού

Το δεύτερο, νοτιοδυτικά των Τσακαίων, βρίσκεται ήδη στα όρια του οικισμού, όπου οι άνεμοι ενισχύουν τη δυναμική και την ταχύτητα της φωτιάς αλλά συντονισμένα οι επίγειες δυνάμεις δεν της επιτρέπουν να προχωρήσει προς τον οικισμό.

Ολονύχτια μάχη

Μπροστά σε μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα βρέθηκαν οι κάτοικοι στην περιοχή Μεσοχώρια στην Κάρυστο και ιδιαίτερα στους Τσακαίους, καθώς οι φλόγες – παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών – έγλειψαν κυριολεκτικά τις αυλές των σπιτιών τους.

Οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά κατοικημένες περιοχές, ενώ οι πυκνοί καπνοί σκέπασαν ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή, μετατρέποντας την ατμόσφαιρα σε αποπνικτική.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν σκληρή μάχη όλη τη νύχτα για ν’ ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς τα σπίτια.

Ισχυροί άνεμοι

Την ίδια ώρα, οι ισχυροί άνεμοι καθιστούσαν το έργο της κατάσβεσης ακόμη πιο δύσκολο, ενώ οι τοπικές Αρχές βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, παρακολουθώντας λεπτό προς λεπτό την πορεία του πύρινου μετώπου και συντονίζοντας ενέργειες προστασίας του πληθυσμού.

Τέλος, ο Δήμος Καρύστου έχει ήδη θέσει σε ετοιμότητα δημοτικές υποδομές για τη φιλοξενία πολιτών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εφόσον απαιτηθεί προσωρινή στέγαση.

Το άρθρο Εύβοια: Δύσκολες ώρες στην Κάρυστο – Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα δημοσιεύθηκε στο LAMIAthema.gr

​

Read More

melodia 5 Ιουλίου 2025
Share this Article
Facebook TwitterEmail Print
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΗΡΩΝ
Ad imageAd image
GROUP CENTER HELLAS
Ad imageAd image
- Advertisement -
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ GROUP
Ad imageAd image
Ad imageAd image

You Might Also Like

Τοπικές Ειδήσεις

Διονύσια 2025 στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας – Δείτε το πρόγραμμα

4 Ιουλίου 2025

Στους 39 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία το Σάββατο 5/7

4 Ιουλίου 2025

Education Leaders Awards 2025: Αργυρό βραβείο για το 5ο Λύκειο Λαμίας στην κατηγορία “Εξωστρέφεια”

4 Ιουλίου 2025

Λαμία: Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Πατρόκλου τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

4 Ιουλίου 2025

©2025 Ράδιο Μελωδία 88FM. All rights Reserved.

Κατασκευή & Φιλοξενία Ιστοσελιδας 19CLOUDS

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?