Βαρύ ήταν το ξημέρωμα του Σαββάτου για τη Λαμία, καθώς πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα επί της οδού Σατωβριάνδου οδήγησε στον θάνατο μιας γυναίκας.
Λίγο πριν τις 05:00 το πρωί, οι κάτοικοι της περιοχής αναστατώθηκαν από τις φλόγες και τους πυκνούς καπνούς που ξεπήδησαν από το διαμέρισμα. Οι αρχές ειδοποιήθηκαν άμεσα και στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, καθώς και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα, προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά και να αποτρέψουν την επέκτασή της στην υπόλοιπη πολυκατοικία.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν κάτω από δύσκολες συνθήκες, δίνοντας μάχη με τον χρόνο και τον καπνό για να προσεγγίσουν το εσωτερικό του διαμερίσματος και να ελέγξουν αν υπήρχαν εγκλωβισμένοι.
Κατά την έρευνα στον χώρο, εντοπίστηκε στο υπνοδωμάτιο η απανθρακωμένη σορός γυναίκας, ηλικίας 68 ετών σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της μέσα στο σπίτι της, προκαλώντας θλίψη στους οικείους της και στην τοπική κοινωνία.
Παρά τον τραγικό απολογισμό, οι πυροσβέστες κατάφεραν να απομακρύνουν εγκαίρως τρία άτομα από γειτονικό διαμέρισμα: μία ηλικιωμένη γυναίκα, μία μητέρα και το πεντάχρονο παιδί της. Οι τρεις τους μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, αποφεύγοντας τον κίνδυνο από τους καπνούς και τη φωτιά.
Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής διεξάγει έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, ενώ η περιοχή παραμένει στο επίκεντρο των ερευνών μετά το τραγικό συμβάν.

