Έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες ερμηνευτές, τον Κώστα Μακεδόνα φιλοξενούσε στις 30/4/26 το «Έτσι Απλά» και ο Γιώργος Πετρής στον Μελωδία 88, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ με τίτλο «Τραμπάλα».
Χορηγία εκπομπής «Έτσι Απλά»:
ΗΡΩΝ στην Λαμία (Καραγιαννοπούλου 8/τηλ: 22311-81582-3)
Το άλμπουμ «Τραμπάλα», που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group, περιλαμβάνει το «Να κλαις αυτούς που δε δακρύζουνε» το οποίο ήταν το τραγούδι της εβδομάδας στο «Έτσι Απλά» με τον Γιώργο Πετρή.
Το «Να κλαις αυτούς που δε δακρύζουνε» είναι μία απόλυτα ερωτική μπαλάντα με στίχους που χτυπούν απευθείας στην καρδιά. Χωρίς εξωραϊσμούς, με βαθιά και ειλικρινή λόγια, με μελοποίηση και ενορχήστρωση που αγγίζουν το συναίσθημα.
Το άλμπουμ «Τραμπάλα», που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό με ερμηνευτή τον Κώστα Μακεδόνα, είναι σε μουσική και ενορχηστρώσεις του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου και στίχους του κορυφαίου μας στιχουργού Λευτέρη Παπαδόπουλου.
Το άλμπουμ αυτό, αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν μεγάλο δισκογραφικό πλούτο, καθώς δεν είναι πολλοί οι τραγουδιστές στους οποίους ο μεγάλος στιχουργός έχει εμπιστευτεί υλικό του τα τελευταία χρόνια.
Τα τραγούδια αποτυπώνουν αριστοτεχνικά την εσωτερική αναζήτηση και την δύναμη της ανθρώπινης ευαλωτότητας. Αναζητούν και αναδεικνύουν την επιθυμητή ισορροπία του μέσα μας και της τραμπάλας της ζωής.
Με τον Κώστα Μακεδόνα μιλήσαμε αρχικά για το άλμπουμ λέγοντας μας χαρακτηριστικά όταν αναφερθήκαμε στην επιλογή του τίτλου «Τραμπάλα»: «Πιστεύω πως η ζωή μας είναι γεμάτη από πάνω – κάτω. Στιγμές που είμαστε πότε ψηλά και πότε χαμηλά. Ας έχουμε στο μυαλό μας την εικόνα μιας τραμπάλας και ας μην απογοητευόμαστε όταν είμαστε χαμηλά αλλά και ας μην είμαστε αλαζόνες όταν θα είμαστε ψηλά, γιατί όπως ευκολά ανεβαίνεις ακόμα πιο εύκολα βρίσκεσαι κάτω».
Αναφερόμενοι στον «ζωντανό θρύλο των στίχων» Λευτέρη Παπαδόπουλο, μας είπε για τη φιλία που διατηρούν για πάνω από τρεις δεκαετίες, όμως όπως μας είπε, ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος ήταν αυτός που κινήθηκε πιο ενεργά για τη σύμπραξη των τριών.
Μιλώντας για το τραγούδι που ξεχώρισε ο ίδιος από το άλμπουμ, μας είπε ότι ήταν το «Ένα Καρφί στον Τοίχο», λόγω της χαραμάδας αισιοδοξίας και φωτός που αφήνει ακόμα και όταν όλα φαίνονται τόσο σκοτεινά.
Παράλληλα συζητήσαμε για τις εμφανίσεις του το καλοκαίρι, για την ταυτόχρονη ενασχόληση του ως κυβερνήτης αεροσκαφών, αλλά και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα.
Ακουστέ το άλμπουμ «Τραμπάλα» ΣΤΟ YOUTUBE: ΕΔΩ και στο SPOTIFY: ΕΔΩ
Ακούστε περισσότερα στο βίντεο:
Σημείωμα Λευτέρη Παπαδόπουλου:
«Η Τραμπάλα γεννήθηκε από μια απλή αλλά ουσιαστική ανάγκη:
να συναντηθούμε, να ισορροπήσουμε για λίγο πάνω στο ίδιο σανίδι.
Ο Γιάννης έφερε τη μουσική του με καθαρότητα και ουσία.
Ο Κώστας την γεμάτη ψυχή φωνή του.
Εγώ, τις λέξεις μου — δοκιμασμένες πια, αλλά πάντα πρόθυμες να ξαναπαίξουν.
Η Τραμπάλα, μας πάει πότε χαμηλά πότε ψηλά, όπως ακριβώς και τα τραγούδια…
Που ισορροπούν ανάμεσα στη μνήμη και την προσδοκία, στη σιωπή και στην εξομολόγηση, στο βάρος και στο παιχνίδι.
Καλή ακρόαση»!
Λ.Π.
Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος αναφέρει:
«Εν αρχήν ο λόγος!
Τόσο σπουδαίος, τόσο παρών!
Καινούργια ελληνικά τραγούδια»!
Δείτε το music video:
Ο Κώστας Μακεδόνας στα Social Media:
➤ https://makedonas.gr/
➤ Instagram: www.instagram.com/makedonas_official
➤ facebook: www.facebook.com/kostasmakedonasofficial
➤ Spotify: https://open.spotify.com/search/makedonas/
Κώστας Μακεδόνας
Ο Κώστας Μακεδόνας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Πρωτοστατεί στις μουσικές εκδηλώσεις του σχολείου του και το 1985 ξεκινά να εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης. Το 1987 τον ακούει ο Σταμάτης Κραουνάκης και την επόμενη χρονιά κατεβαίνει στην Αθήνα δίπλα στη Βίκυ Μοσχολιού και την Τάνια Τσανακλίδου ενώ ετοιμάζει το πρώτο του album σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου.
Έχει συνεργαστεί με όλα σχεδόν τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής είτε δισκογραφικά είτε σε εμφανίσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τους Πρωτοψάλτη, Βιτάλη, Νικολόπουλο, Μαρκόπουλο, Θεοδωράκη, Ζήκα, Πλέσσα, Γαλάνη, Μητσιά, Αρλέτα, Βουγιουκλάκη, Νταλάρα, Αλεξίου, Μαρινέλλα, Γλυκερία, Ελευθερίου, Μικρούτσικο, Ρασούλη, Θεοφάνους, Τσαλιγοπούλου, Μωραΐτη, Θαλασσινό, Μαχαιρίτσα, Δαβαράκη, Λαζόπουλο, Άγαμοι θύται, Κούκα, Μπέζο, Βαλτινό, Gigi D’Alessio, ,Milva κ.ά.
Έχει 16 προσωπικά albums με πασίγνωστα τραγούδια (Μόνο μια φορά, Το ποδήλατο, Μαργαριτάρια, Κάτσε καλά, Η Λίζα και η κορνίζα, Μη μου λες αντίο, Τα πλοία της γραμμής, Έκανες το λάθος, Κόκκινα γυαλιά, Λευκός Πύργος, Ουσίες, Αντικριστά κ.ά.) και δεκάδες συμμετοχές σε albums άλλων καλλιτεχνών.
Σημαντική στιγμή ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην παράσταση ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: “ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ” στο θέατρο Badminton, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Η παράσταση συμπλήρωσε περίπου 150 παραστάσεις με αποκορύφωμα τη βραδιά στη Μακρόνησο σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης.
Το 2005 βραβεύτηκε στο Βατικανό για τη φιλανθρωπική και κοινωνική του δράση. Παράλληλα εργάζεται ως πιλότος εναερίων γραμμών σε μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού σε αεροπλάνα τύπου Airbus A320/Α321, αλλά και ως εκπαιδευτής πτήσεων.

