Ad image

Lamia City Trail: μια μοναδική εμπειρία, που δεν πρέπει κανείς να χάσει

16 Σεπτεμβρίου 2023
Updated 2023/09/16 at 12:36 ΜΜ

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, σας προκαλούμε να δοκιμάσετε μια νέα εμπειρία, μια νέα διαδρομή, ένα City Trail λίγων χιλιομέτρων, αλλά με αισθητή δυσκολία και υψηλή αισθητική.

Στο μυαλό μας υπήρχε σαν ιδέα για χρόνια, ιδίως μετά την πρώτη προσπάθεια του 2015. To 2023, όμως, ήρθε η κατάλληλη στιγμή !

Η διαδρομή σχεδιάστηκε έτσι ώστε να συνδυάζει το φυσικό ανάγλυφο της πόλης και συγκεκριμένα τους δύο λόφους του Κάστρου και του Προφήτη Ηλία, με τα πολιτιστικά και τουριστικά τοπόσημά της.

Η δυσκολία της στηρίζεται στη φιλοσοφία μας: «Δυσκολία τόση, όση χρειάζεται για να αφήσει στον συμμετέχοντα την χαρά της συμμετοχής, του τερματισμού, αλλά και της επιτυχίας, της μοναδικότητας της προσπάθειας…».

Η διαδρομή χωρίζεται σε τρία μέρη!

Το πρώτο μέρος θα σας οδηγήσει στην περιοχή του Κάστρου της Λαμίας. Μέχρι να φτάσετε, όμως, θα περιηγηθείτε μέσα από άγνωστα σε πολλούς σοκάκια, ανάμεσα σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, διασχίζοντας πλατείες, ανεβαίνοντας σκαλιά και φτάνοντας μέχρι το υποστύλωμα του Κάστρου.

Ίσως μερικοί να κουραστείτε για να ανεβείτε στο ψηλότερο σημείο της ακρόπολης της πόλης μας. Όμως η αισθητική του, η πανοραμική θέα της πόλης μέχρι τον Μαλιακό κόλπο και κυρίως η ευχαρίστηση της ολοκλήρωσης της ανάβασης θα σας αποζημιώσει όλους!

Φυσικά, θα σας περιμένουν πολλές εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής, περνώντας ακόμη και μέσα από το Δημαρχείο της πόλης!

Εκεί ξεκινάει το δεύτερο μέρος! Ο λόφος του Προφήτη Ηλία…

Τη διαδρομή αυτή μόνο λίγοι κάτοικοι τη γνωρίζουν και η ανάβαση είναι «ζόρικη» για τους πολλούς, αλλά δελεαστική για τους τολμηρούς! Σε καμία περίπτωση μην απορροφηθείται στην προσπάθεια και ξεχάσετε να γυρίσετε το κεφάλι για να απολαύσετε τη θέα του Κάστρου…εκεί που ήσασταν νωρίτερα! Σίγουρα θα πείτε …..ΟΥΑΟΥ!

Θα φτάσετε ψηλά, στην είσοδο του Προφήτη Ηλία. Προσοχή! Το αναμενόμενο θα ήταν να σας οδηγήσουμε στην κορυφή. Τίποτε, όμως, σε αυτή την πρωτότυπη διαδρομή δεν είναι προβλέψιμο! Θα καταλήξετε στον Άγιο Λουκά, ανταμείβοντας έτσι τον κόπο σας…με την κατηφοριά…

Στο σημείο εκείνο αρχίζει το τρίτο σκέλος της διαδρομής και τα πράγματα γίνονται περίπλοκα…..

Θα κατεβείτε από τα «γνωστά» σκαλάκια….Και εκεί που θα νομίζετε ότι πλησιάζει η λύτρωση, τότε αρχίζει νέα περιπέτεια….

Σειρά έχει η περιοχή των μύλων Μουζέλη…..και τα σκαλάκια που οδηγούν και πάλι στον Άγιο Λουκά!

Από εκεί θα απολαύσετε την ανάπλαση της οδού Τυμφρηστού, κατεβαίνοντας έως την οδό Τσιριμώκου…και θα συνεχίσει η κατάβαση μέχρι το κέντρο της πόλης…

Και εκεί δεν θα είναι τα πράγματα απλά…

Το τέλος σας επιφυλάσσει δύο εκπλήξεις….που θα σας οδηγήσουν στον τερματισμό!

Να είστε σίγουροι ότι δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες σας!

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι να ξέρετε ότι θα σας χαρίσουμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία….

Γιατί δεν μιλάμε για μια απλή επίσκεψη στη πόλη της Λαμίας, αλλά για μια πραγματική εξερεύνηση της πόλης! Και όλα αυτά σε μια διαδρομή τελείως διαφορετική από όλες τις προηγούμενες!

Μπορεί κανείς να αντισταθεί στον πειρασμό και την πρόκληση;

Σας περιμένουμε όλους στις 30 Σεπτεμβρίου!

Μικροί και μεγάλοι ελάτε να γνωρίσουμε τη Λαμία!

Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *