• ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΑΤΡΟ
    • CINEMA/TV
    • ΒΙΒΛΙΟ
  • MAGAZINE
    • ΤΑΞΙΔΙ
    • ΕΥ ΖΗΝ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Melodia 88FMMelodia 88FM
Aa
Search
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΑΤΡΟ
    • CINEMA/TV
    • ΒΙΒΛΙΟ
  • MAGAZINE
    • ΤΑΞΙΔΙ
    • ΕΥ ΖΗΝ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Follow US
Melodia 88FM > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Απεργία στις λαϊκές αγορές: «Από τις 7 Ιανουαρίου ανοιχτοί πάγκοι χωρίς προϊόντα»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απεργία στις λαϊκές αγορές: «Από τις 7 Ιανουαρίου ανοιχτοί πάγκοι χωρίς προϊόντα»

3 Ιανουαρίου 2026
Updated 2026/10/08 at 7:25 ΜΜ
Share
Οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για το κόστος παραγωγής και τα θεσμικά εμπόδια.
Απεργία στις λαϊκές αγορές από 7 Ιανουαρίου – Ανοιχτοί πάγκοι χωρίς προϊόντα
SHARE

Σε πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον προχωρούν οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών από την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, διαμαρτυρόμενοι για το αυξημένο κόστος παραγωγής και τα θεσμικά εμπόδια που, όπως καταγγέλλουν, δυσχεραίνουν τη λειτουργία τους.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος, στις επόμενες λαϊκές αγορές οι παραγωγοί θα συμμετέχουν συμβολικά με «ανοιχτούς πάγκους χωρίς προϊόντα», με στόχο να ενημερώσουν τους καταναλωτές για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

«Την Παρασκευή, το Σάββατο και τη Δευτέρα οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά. Την Τετάρτη έχουμε συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών. Από τις 7 του μήνα και μετά προχωράμε σε κλείσιμο των λαϊκών αγορών και στις επόμενες θα είμαστε παρόντες με άδειους πάγκους, ώστε να εξηγήσουμε στους πολίτες τι συμβαίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το βασικό ζήτημα για τους παραγωγούς είναι το υψηλό κόστος παραγωγής, καθώς περίπου οι μισοί πωλητές στις λαϊκές αγορές είναι αγρότες, οι οποίοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στα έξοδα καλλιέργειας και μεταφοράς των προϊόντων τους.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι από το 2021 έχει «παγώσει» η είσοδος νέων παραγωγών στις λαϊκές αγορές. Όπως εξήγησε, η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι οι νέες άδειες χορηγούνται μέσω προκήρυξης, η οποία προϋποθέτει την ολοκλήρωση χαρτογράφησης των λαϊκών αγορών — διαδικασία που παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και τέσσερα χρόνια.

Οι παραγωγοί ζητούν να υπάρξει μεταβατική λύση και να εφαρμοστεί προσωρινά το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο, ώστε να μπορούν να ενταχθούν νέοι παραγωγοί και να διατηρηθεί ο ανταγωνισμός στις αγορές. Στα αιτήματά τους περιλαμβάνεται επίσης η κατάργηση του τεκμαρτού φορολογικού προσδιορισμού για τους επαγγελματίες πωλητές, καθώς και η απόσυρση του ηλεκτρονικού δελτίου αποστολής, το οποίο χαρακτηρίζουν ως ένα ακόμη σοβαρό εμπόδιο στην καθημερινή τους δραστηριότητα.

 

Ο ΣΤΑΘΜΟΣ

  • Προφίλ
  • Παραγωγοί
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
TAGGED: ΑΓΡΟΤΕΣ, αιτήματα παραγωγών, ανοιχτοί πάγκοι, απεργία λαϊκές αγορές, ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, λαϊκές αγορές, πανελλαδική απεργία, Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών, Παντελής Μόσχος, παραγωγοί λαϊκών αγορών, τεκμαρτό, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
melodia 3 Ιανουαρίου 2026
Share this Article
Facebook TwitterEmail Print
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ad imageAd image
Ad imageAd image

You Might Also Like

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρ. Αλεξίου: «Η Στυλίδα μένει στάσιμη, δεν μας αξίζει η μιζέρια – Ώρα ευθύνης για να πάμε μπροστά!» (βίντεο)

6 Νοεμβρίου 2026
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Π. Ιακωβής: Ξεσπά για το «έγκλημα» στις Θερμοπύλες και τη Λαμία που νεκρώνει (Βίντεο)

6 Νοεμβρίου 2026
Συνάντηση του Δημάρχου Λαμιέων με την ΠΟΣΓΚΑμεΑ και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Φθιώτιδας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση του Δημάρχου Λαμιέων με την ΠΟΣΓΚΑμεΑ και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Φθιώτιδας

5 Νοεμβρίου 2026
Από το Σάββατο οι ψεκασμοί για την πιτυοκάμπη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Λαμιέων: Ξεκινούν οι ψεκασμοί για την πιτυοκάμπη των πεύκων – Αναλυτικά το πρόγραμμα

5 Νοεμβρίου 2026

©2026 Ράδιο Μελωδία 88FM. All rights Reserved.

Κατασκευή & Φιλοξενία Ιστοσελιδας 19CLOUDS

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?