Producers

Contact

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Παραγωγοί
    • Πρόγραμμα
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
    • Επικοινωνία
  • MELODIA LIVE
    • Άκουσε LIVE
    • Studio LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές Ειδήσεις
    • Ελλάδα Ειδήσεις
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη
    • Auto – Moto
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
Reading: Παναττική στάση εργασίας από τους γιατρούς στις απειλές της κυβέρνησης
Share
Melodia 88FM
Aa
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Παραγωγοί
    • Πρόγραμμα
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
    • Επικοινωνία
  • MELODIA LIVE
    • Άκουσε LIVE
    • Studio LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές Ειδήσεις
    • Ελλάδα Ειδήσεις
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη
    • Auto – Moto
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
Follow US
Melodia 88FM > Ελλάδα Ειδήσεις > Παναττική στάση εργασίας από τους γιατρούς στις απειλές της κυβέρνησης
Ελλάδα Ειδήσεις

Παναττική στάση εργασίας από τους γιατρούς στις απειλές της κυβέρνησης

31 Μαΐου 2024
Updated 2024/05/31 at 10:20 ΠΜ
Share
SHARE

Βαθαίνει η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και των γιατρών του ΕΣΥ, μετά τις απειλές του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη προς τους αναισθησιολόγους των νοσοκομείων Παίδων, αλλά και τη στήριξη που του παρείχαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι γιατροί στα δυο νοσοκομεία Παίδων αποφάσισαν την αναστολή των τακτικών χειρουργείων μέσω στάσης εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρές ελλείψεις αναισθησιολόγων, αλλά και νοσηλευτών χειρουργείων.

-Advertisment-

Αν και οι γιατροί του Παίδων «Αγία Σοφία» αποφάσισαν να συνεχιστούν τα χειρουργεία οι συνάδερφοι τους στο «Αγλαΐα Κυριακού» επέμεναν στις κινητοποιήσεις τους πραγματοποιώντας στάσεις εργασίας την προηγούμενη Δευτέρα και χθες Τετάρτη, όταν η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε ότι το πρόγραμμα των χειρουργείων συνεχίζεται κανονικά.

Ως εκ τούτου, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) εξέδωσε σήμερα, Πέμπτη, ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «οι γιατροί δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται».

Η θέση της ΟΕΝΓΕ για τις απειλές της κυβέρνησης
Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωσή τους οι γιατροί επισημαίνουν ότι την ώρα που 3.000 παιδιά περιμένουν για να χειρουργηθούν στα δύο μεγαλύτερα Παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και να δώσει ουσιαστικές λύσεις, αντί να αφουγκραστεί την αγωνία μας για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους μικρούς ασθενείς η εντατικοποίηση εξαιτίας της υποστελέχωσης και οι μετακινήσεις, για να βουλώσουν «τρύπες», Αναισθησιολόγων Ενηλίκων που δεν έχουν την αναγκαία εξειδίκευση στην Παιδιατρική Αναισθησία, μας σέρνει στα δικαστήρια.

Μάλιστα ισχυρίζονται ότι σκόπιμα η κυβέρνηση εξώθησε την υποστελέχωση στα άκρα με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν απομείνει μόνο 12 Αναισθησιολόγοι στο «Αγία Σοφία» και 7 στο «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ υπάρχουν τραγικές ελλείψεις και λοιπού υγειονομικού προσωπικού πλην Αναισθησιολόγων.

«Επέτρεψε στην διοίκηση των Παίδων να παρανομεί επί μήνες σε βάρος των συναδέλφων και των μικρών ασθενών με έκνομα εντέλλεσθε υπερεφημέρευσης», αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Στην ίδια ανακοίνωση αφού εξαπολύουν πυρά εναντίον του υπουργού Υγείας, καλούν όλους τους συναδέλφους των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του λεκανοπεδίου της Αττικής να συμμετέχουν μαζικά στην Παναττική στάση εργασίας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) από τις 8:00 π.μ. μέχρι τη 1:00 μμ., τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και στη συγκέντρωση στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στις 11:00 π.μ.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε πως αν γίνει στάση εργασίας των αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», τότε θα αναζητήσει λύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

ΠΗΓΗ:news247.gr

TAGGED: Παναττική στάση εργασίας από τους γιατρούς στις απειλές της κυβέρνησης
melodia88 31 Μαΐου 2024
Share this Article
Facebook TwitterEmail Print
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ad imageAd image
Ad imageAd image
Ad imageAd image
- Advertisement -
Ad imageAd image

You Might Also Like

Υποχρεωτικός καθαρισμός και δήλωση έως τις 15 Ιουνίου
Ελλάδα ΕιδήσειςΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

Καθαρισμός οικοπέδων: Λήγει στις 15 Ιουνίου η προθεσμία – Τα πρόστιμα για τους παραβάτες

10 Ιουνίου 2026
Ποιοι θα λάβουν το νέο επίδομα των 300 ευρώ
Ελλάδα ΕιδήσειςΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

Επίδομα 300 ευρώ σε συνταξιούχους: Οι δικαιούχοι και οι αλλαγές που έρχονται

10 Ιουνίου 2026
Επεκτείνεται το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ
Ελλάδα ΕιδήσειςΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

ΔΥΠΑ: Νέα voucher κοινωνικού τουρισμού για 30.000 επιπλέον δικαιούχους

10 Ιουνίου 2026
Επίδομα κυοφορίας και λοχείας
Ελλάδα ΕιδήσειςΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

Επίδομα μητρότητας 2026: Όλες οι πληρωμές του καλοκαιριού και οι ημερομηνίες

10 Ιουνίου 2026

©2025 Ράδιο Μελωδία 88FM. All rights Reserved.

Κατασκευή & Φιλοξενία Ιστοσελιδας 19CLOUDS

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?