Υπέροχη, αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο πολύ νόστιμη και γευστική. Αυτή η τυρόπιτα γίνεται με αναψυκτικό σόδα, φέτα και αυγά. Με λίγα υλικά και εύκολη στην κατασκευή της. Η σόδα την κάνει πολύ αφράτη και της δίνει μια εξαιρετική , ξεροψημένη και τραγανή κρούστα που την κάνει τόσο δελεαστική αλλά και νόστιμη. Δοκιμάστε την σε οικογενειακά και επίσημα τραπέζια, αλλά και για το κολατσιό των παιδιών.
Υλικά
- Αλέυρι Που Φουσκώνει Μόνο Του 380 γρ.
- Γάλα 350 ml
- Αυγα 3 χτυπημένα
- Φέτα 300 γρ. χοντροτριμμένη με τα χέρια
- Σοδα 180 ml. (αναψυκτικό)
- Βουτυρο 1 κ. σ. ή μαργαρίνη
- Αλατι 1 κ.γλ.
- Πιπέρι μπόλικο
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το γάλα με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα . Προσθέτουμε τα αυγά , το βούτυρο και το αλατοπίπερο συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Όταν σχηματιστεί ένας ομοιογενής χυλός προσθέτουμε τη σόδα , ανακατεύουμε λίγο και τέλος ενσωματώνουμε το τυρί με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι
. Αδειάζουμε το μείγμα σε αλουμίνιο ταψί (για καλύτερο αποτέλεσμα στο ψήσιμο) στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο μέχρι να ροδοψηθεί η επιφάνεια της πίτας .
Περιμένουμε να κρυώσει λίγο , κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!
Σαλάτα coleslaw
#tsoulotip: Για να γίνει ακόμη πιο γευστική η σαλάτα μας, μπορούμε να την αφήσουμε για μία μέρα στο ψυγείο.
ΥΛΙΚΑ
½ λάχανο λευκό, κομμένο σε λεπτές φέτες
½ λάχανο κόκκινο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
1 πράσινο μήλο, κομμένο σε μικρά κιβάκια
5 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. καρύδια
2 μικρά καρότα, τριμμένα
1κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
Πηγή: tasteoflife.com.gr-.giorgostsoulis.com