Producers

Contact

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Παραγωγοί
    • Πρόγραμμα
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
    • Επικοινωνία
  • MELODIA LIVE
    • Άκουσε LIVE
    • Studio LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές Ειδήσεις
    • Ελλάδα Ειδήσεις
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη
    • Auto – Moto
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
Reading: Αγρότες: Περιμένουν την εξειδίκευση των μέτρων – Σκληρή γραμμή στη Νίκαια
Share
Melodia 88FM
Aa
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Παραγωγοί
    • Πρόγραμμα
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
    • Επικοινωνία
  • MELODIA LIVE
    • Άκουσε LIVE
    • Studio LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές Ειδήσεις
    • Ελλάδα Ειδήσεις
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη
    • Auto – Moto
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
Follow US
Melodia 88FM > Ελλάδα Ειδήσεις > Αγρότες: Περιμένουν την εξειδίκευση των μέτρων – Σκληρή γραμμή στη Νίκαια
Ελλάδα ΕιδήσειςΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

Αγρότες: Περιμένουν την εξειδίκευση των μέτρων – Σκληρή γραμμή στη Νίκαια

6 Ιανουαρίου 2026
Updated 2026/01/06 at 12:58 ΜΜ
Share
με 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων από Πέμπτη και Παρασκευή
Αγρότες: Σκληρή γραμμή στη Νίκαια – 48ωρο μπλακάουτ δρόμων
SHARE

Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι αγρότες σε όλη τη χώρα, εν αναμονή της εξειδίκευσης των μέτρων στήριξης του πρωτογενούς τομέα από την κυβέρνηση. Την ίδια ώρα, στέλνουν σαφές μήνυμα ότι «τα όρια έχουν εξαντληθεί», προειδοποιώντας με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων την Πέμπτη και την Παρασκευή, εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

«Δεν πάμε στη διαπραγμάτευση σαν ζητιάνοι»

-Advertisment-

Όπως δήλωσε στο ΕΡΤnews ο Ιορδάνης Ιωαννίδης, μέλος του Συντονιστικού των αγροτών Νίκαιας, οι παραγωγοί παραμένουν αποφασισμένοι να συμμετάσχουν στον διάλογο, αλλά όχι υπό όρους που υποβαθμίζουν τα αιτήματά τους.

«Περιμένουμε με ανυπομονησία τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει ουσιαστική ανταπόκριση. Στη χθεσινή συνέλευση κυριάρχησε η φράση “αν γυρίσουμε στα σπίτια μας, δεν έχουμε να φάμε”. Από την πρώτη στιγμή αποφασίσαμε να πάμε σε διάλογο, ωστόσο υπήρξε αναδίπλωση στις εξαγγελίες, με αναφορές σε επιστροφή φόρου κατανάλωσης αντί για αφορολόγητο πετρέλαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αγρότες δεν προσέρχονται «σαν ζητιάνοι».

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων στη Θεσσαλία

Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες στη Δυτική Θεσσαλία, στον αυτοκινητόδρομο Ε65 στην Καρδίτσα, καθώς και στα διόδια του Λόγγου στα Τρίκαλα. Μετά από συνελεύσεις, αποφασίστηκε περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες των Τρικάλων προγραμματίζουν για την Πέμπτη μετάβαση στο Μουργκάνι, όπου θα προχωρήσουν σε 48ωρο αποκλεισμό, ενώ οι αγρότες της Καρδίτσας αποφάσισαν κάθοδο με τρακτέρ στον Μπράλο Φθιώτιδας, με στόχο τον αποκλεισμό βασικών οδικών αξόνων από και προς την Αθήνα.

Οι αγρότες δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν, τονίζοντας πως ο αγώνας τους είναι ζήτημα επιβίωσης.

Αχαΐα: Κλειστή η Περιμετρική Πατρών

Στην Αχαΐα, στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων βρίσκονται η γέφυρα Ρίου–Αντιρρίου, τα διόδια στο Δρέπανο και το λιμάνι της Πάτρας. Οι αγρότες ξεκαθαρίζουν ότι η Περιμετρική Οδός Πατρών θα παραμείνει κλειστή και ανήμερα των Θεοφανείων, ενώ εκτιμάται ότι δεν θα δοθεί στην κυκλοφορία ούτε την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία σχεδιάζονται μετακινήσεις προς κομβικά σημεία.

Στην Αιτωλοακαρνανία, στο Αγγελόκαστρο, οι μπάρες των διοδίων παραμένουν ανοιχτές έως και την Πέμπτη, ενώ εξετάζεται συμμετοχή των αγροτών της περιοχής σε κινητοποιήσεις στη γέφυρα Ρίου–Αντιρρίου.

Εκτροπές κυκλοφορίας στη Βοιωτία

Στη Βοιωτία, λόγω των κινητοποιήσεων, εφαρμόζονται εκτροπές της κυκλοφορίας:

  • Προς Αθήνα: Εκτροπή από τον Α/Κ Μαρτίνου έως τον Α/Κ Ριτσώνας μέσω παραδρόμων και επαρχιακού οδικού δικτύου.
  • Προς Λαμία: Εκτροπή από τον Α/Κ Ριτσώνας έως τον Α/Κ Μπράλου.

Αποκλεισμοί και στα σύνορα

Σε 48ωρο αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού Προμαχώνα, αποκλειστικά για φορτηγά οχήματα, προχωρούν την Πέμπτη και την Παρασκευή αγρότες και κτηνοτρόφοι του Έβρου, οι οποίοι βρίσκονται στο μπλόκο για 35η συνεχόμενη ημέρα. Σήμερα το απόγευμα αναμένεται νέα γενική συνέλευση, με στόχο την αποτίμηση των κυβερνητικών ανακοινώσεων.

Ανοιχτό παραμένει το τελωνείο Κήπων μόνο για φορτηγά με ευπαθή προϊόντα από την Τουρκία, καθώς και για ΙΧ και τουριστικά λεωφορεία. Η κίνηση παραμένει περιορισμένη, ενώ δεκάδες φορτηγά έχουν ακινητοποιηθεί στην ελληνική πλευρά της Εγνατίας Οδού.

Χανιά: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Στα Χανιά, οι αγρότες στα Μεγάλα Χωράφια συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για 30ή ημέρα. Τη Δευτέρα προχώρησαν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού και, μετά από γενική συνέλευση, αποφάσισαν νέο κλείσιμο της Εθνικής Οδού την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου στις 16:30 για μισή ώρα.

Την Παρασκευή, στις 10:00 το πρωί, αγρότες με τα οχήματά τους θα μεταβούν από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια στην Εφορία Χανίων, όπου θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας.

TAGGED: ΑΓΡΟΤΕΣ, αγροτικά αιτήματα, αγροτικές κινητοποιήσεις, αποκλεισμοί δρόμων, ΑΧΑΪΑ, ΒΟΙΩΤΙΑ, Ε65, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, Κήποι Έβρου, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, μπλακάουτ δρόμων, μπλόκα αγροτών, Νίκαια, ΠΑΤΡΑ, Προμαχώνας, πρωτογενής τομέας, ΡΙΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟ, τελωνεία, ΧΑΝΙΑ
melodia88 6 Ιανουαρίου 2026
Share this Article
Facebook TwitterEmail Print
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ad imageAd image
Ad imageAd image
Ad imageAd image
- Advertisement -
Ad imageAd image

You Might Also Like

Παρουσίαση στοιχείων και προοπτικών
Ελλάδα ΕιδήσειςΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

16 Φεβρουαρίου: Η επιχειρηματική Φθιώτιδα σε αριθμούς – Ανοιχτή παρουσίαση από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας

16 Φεβρουαρίου 2026
Τριήμερη απεργία ταξί από την Τρίτη
Ελλάδα ΕιδήσειςΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

Χωρίς ταξί για τρεις ημέρες – Απεργία και πανελλαδικές δράσεις

16 Φεβρουαρίου 2026
Τέλος οι ουρές στα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ
Ελλάδα ΕιδήσειςΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα προμηθεύονται πλέον οι ασθενείς τα φάρμακα υψηλού κόστους

16 Φεβρουαρίου 2026
Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής συντάξεων Μαρτίου 2026
Ελλάδα ΕιδήσειςΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

Συντάξεις Μαρτίου 2026: Το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα πληρωμών – Τι αλλάζει λόγω Καθαράς Δευτέρας

16 Φεβρουαρίου 2026

©2025 Ράδιο Μελωδία 88FM. All rights Reserved.

Κατασκευή & Φιλοξενία Ιστοσελιδας 19CLOUDS

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?