Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές του 2025, απαντώντας σε περιπτώσεις ασφαλισμένων όπου εμφανίστηκε χρεωστική εκκαθάριση. Όπως επισημαίνεται, εξαιτίας λανθασμένου υπολογισμού, δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή της πρώτης δόσης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του φορέα, κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών για το 2025, σε περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων δεν συνυπολογίστηκαν στοιχεία μισθωτής εργασίας που αφορούν τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2025. Το ζήτημα προέκυψε λόγω των παρατάσεων που είχαν δοθεί στην υποβολή των ΑΠΔ, στο πλαίσιο της μετάβασης στο νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ).
Ο e-ΕΦΚΑ γνωστοποίησε ότι μέσα στον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί νέα τροποποιητική εκκαθάριση, με βάση τα επικαιροποιημένα δεδομένα.
Για τον λόγο αυτό, οι ασφαλισμένοι στους οποίους έχει προκύψει χρεωστικό υπόλοιπο εξαιτίας της έλλειψης των συγκεκριμένων στοιχείων δεν χρειάζεται να καταβάλουν την πρώτη δόση, η οποία είχε προθεσμία έως τις 29/05/2026, καθώς θα προηγηθεί επανυπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών.
