Producers

Contact

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Παραγωγοί
    • Πρόγραμμα
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
    • Επικοινωνία
  • MELODIA LIVE
    • Άκουσε LIVE
    • Studio LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές Ειδήσεις
    • Ελλάδα Ειδήσεις
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη
    • Auto – Moto
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
Reading: Ελένη Ρώσση στο «Έτσι Απλά»: «Το Μικρό Νησί» είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να μιλήσεις στα παιδιά! (βίντεο)
Share
Melodia 88FM
Aa
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Παραγωγοί
    • Πρόγραμμα
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
    • Επικοινωνία
  • MELODIA LIVE
    • Άκουσε LIVE
    • Studio LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές Ειδήσεις
    • Ελλάδα Ειδήσεις
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη
    • Auto – Moto
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
Follow US
Melodia 88FM > Uncategorized > Ελένη Ρώσση στο «Έτσι Απλά»: «Το Μικρό Νησί» είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να μιλήσεις στα παιδιά! (βίντεο)
UncategorizedΒιβλίοΣημαντικέςΣυνεντεύξεις

Ελένη Ρώσση στο «Έτσι Απλά»: «Το Μικρό Νησί» είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να μιλήσεις στα παιδιά! (βίντεο)

31 Ιανουαρίου 2024
Updated 2024/01/31 at 9:15 ΠΜ
Share
SHARE

Την εκδότρια, συγγραφέα και μεταφράστρια, Ελένη Ρώσση, με αφορμή την έκδοση του παραμυθιού «Το μικρό νησί» της Σμρίτι Χολς (Smriti Prasadam-Halls), που κυκλοφορεί σε δική της μετάφραση από τον εκδοτικό της οίκο (Εκδόσεις Ρώσση), φιλοξενούσε στις 30/01/24 η εκπομπή «Έτσι Απλά» και ο Γιώργος Πετρής στον Μελωδία 88.

Χορηγία εκπομπής «Έτσι Απλά»:
ΗΡΩΝ στην Λαμία (Καραγιαννοπούλου 8/τηλ: 22311-81582-3)
New York Coffee house & more by Degage (Θερμοπυλών 50/τηλ: 22310-21133)

-Advertisment-

Με την εκδότρια, συγγραφέα και μεταφράστρια, Ελένη Ρώσση, συνομιλήσαμε για την κυκλοφορία από τον εκδοτικό της οίκο του παραμυθιού «Το μικρό νησί» που κυκλοφορεί σε δική της μετάφραση και τι ήταν αυτό που την ώθησε να επιλέξει το συγκεκριμένο βιβλίο για να το μεταφράσει και να το εκδώσει.
Όπως μας εξήγησε το βιβλίο γράφτηκε από την Σμρίτι Χολς (Smriti Halls) πριν το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ και ήταν αληθινά προφητικό. Το βιβλίο δίνει την δυνατότητα να υπάρξει ενημέρωση των παιδιών για ζητήματα πολιτικής, φιλίας, λανθασμένων αποφάσεων στην κοινωνία μας κ.α.

Συζητήσαμε για την αγάπη της στην παιδική λογοτεχνία, για το πόσο μπορεί να επέμβει ένας μεταφραστής στο αρχικό κείμενο, ώστε να καταφέρει να το μεταφέρει με επιτυχία σε μια άλλη γλώσσα, αλλά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

Παράλληλα με την εκδότρια, συγγραφέα και μεταφράστρια, Ελένη Ρώσση αναφερθήκαμε στις Εκδόσεις Ρώσση, έναν ιστορικό εκδοτικό οίκο με 126 χρόνια ζωής, καθώς ιδρύθηκε το 1897 ως «Η Ένωσις των Ελλήνων Διδασκάλων» από τον Δρ. φιλόλογο Ιωάννη Θ. Ρώσση, ο οποίος για την προσφορά του στην Παιδεία τιμήθηκε με τον Αργυρό Σταυρό των Ιπποτών από την Πολιτεία. (Συγγράμματά του όπως η Γραμματική της αρχαίας ελληνικής γλώσσης εγκρίνεται ως επίσημο σχολικό εγχειρίδιο (1900-1910), ενώ το Λεξικό ανωμάλων ρημάτων της αρχαίας ελληνικής γλώσσης μένει στην ιστορία με πάνω από 1.000.000 αντίτυπα και αποτελεί διαχρονικό σημείο αναφοράς φιλολόγων και εκδοτών). Επίσης το 1998 το Υπουργείο Πολιτισμού τιμά τις «ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ε.ΡΩΣΣΗ» για την μακροχρόνια προσφορά τους στην προώθηση και διάδοση του βιβλίου και στην δημιουργία νέων αναγνωστών.

Ακουστέ τη συζήτηση στο βίντεο εδώ:

-Advertisment-

«Το μικρό νησί»


Υπήρχε κάποτε ένα αγρόκτημα όπου όλα τα ζώα ήταν φίλοι μεταξύ τους και πρόσεχαν το ένα το άλλο.

Δεν ήταν τέλεια και δεν συμφωνούσαν πάντα αλλά τους άρεσε.

Μια μέρα οι χήνες συνωμότησαν και κατέληξαν σ’ ένα σχέδιο: να εγκαταλείψουν το αγρόκτημα! Άραγε, τώρα θα γινόταν η ζωή τους πιο όμορφη;

Ένας επίκαιρος μύθος για την ελευθερία, τη φιλία και τη συνεργασία. Ένα βιβλίο εξαιρετικά εικονογραφημένο, γραμμένο με πολύ χιούμορ, που δίνει απαντήσεις και δημιουργεί ερωτήματα. Μία ιστορία αλληλεγγύης και αδερφοσύνης, που δείχνει πόσα πολλά μπορούμε να κερδίσουμε αν είμαστε ενωμένοι. Κι επίσης μία ιστορία ελπίδας, που μιλάει για γέφυρες όχι για οδοφράγματα, για τον σεβασμό απέναντι στη μνησικακία, μα πάνω απ’ όλα, για τη φιλία σε αντιδιαστολή με τον φόβο.

 

Η εφημερίδα Guardian έγραψε για το βιβλίο: «Το Μικρό Νησί απεικονίζει εύγλωττα τις παγίδες της απομόνωσης. Ξεκάθαρο, κωμικό και τελειώνει με μια ελπιδοφόρα νότα».

Smriti Prasadam-Halls
«Το μικρό νησί»
Εικονογράφηση: Robert Starling
Μετάφραση: Ελένη Ρώσση
Σελίδες: 32, ISBN: 978 960 225 239 0, Τιμή: 12.99 ευρώ

Για παιδιά από 4 ετών

Εκδόσεις Ε. Ρώσση Βύρωνος 5, 145 65, Άγιος Στέφανος, τηλ.: 210 2020126, rossibooks.gr info@rossibooks.gr, sales@rossibooks.gr

Προβολή – επικοινωνία ArtsPR

melodia88 31 Ιανουαρίου 2024
Share this Article
Facebook TwitterEmail Print
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΗΡΩΝ
Ad imageAd image
GROUP CENTER HELLAS
Ad imageAd image
- Advertisement -
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ GROUP
Ad imageAd image
Ad imageAd image

You Might Also Like

Μουσικά ΝέαΣυνεντεύξεις

«New Diamonds 2025» με την πεποίθηση ότι θα συνεχίσουν να λάμπουν μας παρουσίασε «Έτσι Απλά» ο Πασχάλης (βίντεο)

20 Ιουνίου 2025
Μουσικά ΝέαΣυνεντεύξεις

Πρέπει να οριοθετούμε κάποιες καταστάσεις για να μην έχουμε «Πεταμένα Σ’αγαπώ» μας είπε «Έτσι Απλά» η Γιάννα Βασιλείου (βίντεο)

18 Ιουνίου 2025
Μουσικά ΝέαΣυνεντεύξεις

«Πάμε Πάμε» μέσα από τους παραδοσιακούς ήχους μας είπε «Έτσι Απλά» ο Σπύρος Σιώλος (βίντεο)

6 Ιουνίου 2025
ΒιβλίοΣυνεντεύξεις

Δημήτρης Ψαθόπουλος: Στις «Άγνωστες λέξεις» γίνεται προσπάθεια να δοθεί ο ανθρώπινος ρόλος των πρωταγωνιστών (βίντεο)

4 Ιουνίου 2025

©2025 Ράδιο Μελωδία 88FM. All rights Reserved.

Κατασκευή & Φιλοξενία Ιστοσελιδας 19CLOUDS

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?