Producers

Contact

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Παραγωγοί
    • Πρόγραμμα
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
    • Επικοινωνία
  • MELODIA LIVE
    • Άκουσε LIVE
    • Studio LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές Ειδήσεις
    • Ελλάδα Ειδήσεις
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη
    • Auto – Moto
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
Reading: Φθιώτιδα: «Κλειδώνει» ο καιρός – Λιακάδα με τσουχτερό κρύο την Πρωτοχρονιά, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά το προηγούμενο βράδυ
Share
Melodia 88FM
Aa
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Παραγωγοί
    • Πρόγραμμα
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
    • Επικοινωνία
  • MELODIA LIVE
    • Άκουσε LIVE
    • Studio LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές Ειδήσεις
    • Ελλάδα Ειδήσεις
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη
    • Auto – Moto
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
Follow US
Melodia 88FM > Ελλάδα Ειδήσεις > Φθιώτιδα: «Κλειδώνει» ο καιρός – Λιακάδα με τσουχτερό κρύο την Πρωτοχρονιά, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά το προηγούμενο βράδυ
Ελλάδα ΕιδήσειςΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

Φθιώτιδα: «Κλειδώνει» ο καιρός – Λιακάδα με τσουχτερό κρύο την Πρωτοχρονιά, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά το προηγούμενο βράδυ

30 Δεκεμβρίου 2025
Updated 2025/12/30 at 10:36 ΠΜ
Share
Ηλιοφάνεια με τσουχτερό κρύο, παγετός, λίγες βροχές και ασθενή χιόνια στα ορεινά.
Καιρός στη Φθιώτιδα: Λιακάδα με παγετό την Πρωτοχρονιά – Σύντομη κακοκαιρία
SHARE

Γενική εικόνα καιρού

Για την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα θα παραμείνει γενικά καλός έως και το μεσημέρι. Στη συνέχεια, αυξημένες νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους από τα δυτικά, δίνοντας τις πρώτες βροχές στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, κυρίως από τη Θεσσαλία και νοτιότερα.

-Advertisment-

Η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ιδιαίτερα τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα έχει ως αποτέλεσμα οι βροχοπτώσεις στα κεντρικά και νότια ορεινά να μετατραπούν σε χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί, έντασης 3 έως 5 μποφόρ, φτάνοντας τοπικά τα 6 στα πελάγη και έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Από το απόγευμα και κυρίως στα βόρεια θα στραφούν σε βορείους, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στην έντασή τους.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, αγγίζοντας τους 14°C στα βόρεια, τους 16–17°C στις περισσότερες περιοχές και τοπικά στη νότια νησιωτική χώρα έως και τους 18–19°C. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Τα καιρικά φαινόμενα θα διατηρηθούν έως το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Δεκεμβρίου. Στα νότια θαλάσσια τμήματα αναμένονται σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε όλη τη χώρα. Παγετός θα εμφανιστεί τοπικά τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, ακόμη και κοντά στις ακτές, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βορειοανατολικής χώρας.

Την Πρωτοχρονιά, ο καιρός θα παρουσιάσει λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά και νότια, όπου έως το μεσημέρι δεν αποκλείονται ασθενείς τοπικές βροχές. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί και πάλι τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2026, τα φαινόμενα υποχωρούν σχεδόν παντού, με εξαίρεση κάποιες τοπικές βροχές στην Κρήτη. Οι άνεμοι δεν παρουσιάζουν αξιόλογες μεταβολές και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, αν και τις πρωινές ώρες θα επιμείνει ο παγετός, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός στη Φθιώτιδα

Πιο σύντομη από τις αρχικές εκτιμήσεις φαίνεται πως θα είναι η κακοκαιρία που θα επηρεάσει τη Φθιώτιδα από την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου.

Η ηλιοφάνεια τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επιτρέψει στη θερμοκρασία να φτάσει έως και τους 15°C. Ωστόσο, από το μεσημέρι της Τρίτης και μετά, αναμένονται ασθενείς βροχές από τα δυτικά, με πιθανότητα εκδήλωσής τους σε ολόκληρο τον νομό έως το βράδυ, χωρίς όμως ιδιαίτερη ένταση.

Το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η απότομη πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία τα φαινόμενα θα έχουν ήδη σταματήσει. Η μέγιστη θερμοκρασία δύσκολα θα ξεπεράσει τους 9°C, ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ τις βραδινές ώρες ο υδράργυρος θα πλησιάσει το μηδέν.

Έτσι, η Πρωτοχρονιά, αν και θα κυλήσει με αρκετή ηλιοφάνεια, θα ξεκινήσει με έντονο παγετό σχεδόν σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα. Δεν διαφαίνονται βροχοπτώσεις ή χιονοπτώσεις στα ορεινά ούτε για τη 2η Ιανουαρίου. Από το Σάββατο 3 Ιανουαρίου αναμένονται κατά τόπους πιο πυκνές νεφώσεις, χωρίς όμως αξιόλογη επιδείνωση, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που κινείται από την Ιταλία φαίνεται να εξασθενεί στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα.

Μια πρώτη, αν και πρόωρη, εκτίμηση για τα Θεοφάνια δείχνει ότι –τουλάχιστον για την περιοχή μας– ο καιρός θα είναι καλός για την εποχή, εφόσον το σύστημα εγκλωβιστεί από τις υψηλές πιέσεις που αναπτύσσονται στη βορειοδυτική Βαλκανική. Πρόκειται, ωστόσο, για ένα ενδεχόμενο που θα αξιολογηθεί εκ νέου μετά την Πρωτοχρονιά.

 

TAGGED: βροχές Φθιώτιδα, καιρός 31 Δεκεμβρίου, καιρός Θεοφάνια, καιρός Ιανουάριος 2026, καιρός Πρωτοχρονιά, καιρός Φθιώτιδα, κακοκαιρία Δεκεμβρίου, παγετός Φθιώτιδα, πρόγνωση καιρού, πρόγνωση καιρού Φθιώτιδα, χιόνια ορεινά
melodia88 30 Δεκεμβρίου 2025
Share this Article
Facebook TwitterEmail Print
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ad imageAd image
Ad imageAd image
Ad imageAd image
- Advertisement -
Ad imageAd image

You Might Also Like

Εργασίες δικτύου: Διακοπές ρεύματος σε Φθιώτιδα
ΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης (2–6 Μαΐου 2026)

30 Απριλίου 2026
Θερμοπύλες: Αγώνας ορεινού τρεξίματος με ιστορική διαδρομή
ΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

Ανόπαια Ατραπός 2026: Ορεινό τρέξιμο στις ιστορικές Θερμοπύλες

30 Απριλίου 2026
Ποίηση και μουσική για τον Σαλώνων Ησαΐα
ΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

Μουσικοποιητική εκδήλωση μνήμης για τον Σαλώνων Ησαΐα

30 Απριλίου 2026
Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε λήγει η νέα προθεσμία
Ελλάδα ΕιδήσειςΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Παράταση αιτήσεων έως 3 Μαΐου

29 Απριλίου 2026

©2025 Ράδιο Μελωδία 88FM. All rights Reserved.

Κατασκευή & Φιλοξενία Ιστοσελιδας 19CLOUDS

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?