Μία από τις πιο αγαπημένες παιδικές θεατρικές παραγωγές του καλοκαιριού κάνει στάση στη Λαμία. Η παιδική σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει την παράσταση «Πολυάννα: Το παιχνίδι της χαράς», βασισμένη στο διαχρονικό έργο της Έληνορ Πόρτερ.
Η παράσταση θα ανέβει την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026, στις 21:00, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας που πραγματοποιείται από την 1η Ιουλίου έως τις 12 Σεπτεμβρίου σε ανοιχτά θέατρα σε όλη την Ελλάδα.
-Advertisment-
Πρόκειται για μια θεατρική μεταφορά ενός από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας, με κείμενο της Κάρμεν Ρουγγέρη και σκηνοθεσία της ίδιας μαζί με τη Χριστίνα Κουλουμπή.
Η ιστορία της Πολυάννας
Η δωδεκάχρονη Πολυάννα είναι ένα κορίτσι που αντιμετωπίζει κάθε δυσκολία της ζωής με αισιοδοξία και πίστη στη δύναμη της χαράς. Με οδηγό το «παιχνίδι της χαράς», που της δίδαξε ο πατέρας της, καταφέρνει να βλέπει πάντα τη θετική πλευρά ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.
Η παρουσία της γίνεται πηγή ελπίδας, αγάπης και καλοσύνης για όλους όσοι τη γνωρίζουν, μεταμορφώνοντας τις ζωές των ανθρώπων που συναντά.
Λίγα λόγια για το έργο
Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα μικρό χωριό της Αμερικής, όπου οι κάτοικοι έχουν χάσει τη διάθεση για ζωή, το χαμόγελο και την αισιοδοξία.
Η άφιξη της μικρής Πολυάννας αλλάζει σταδιακά την καθημερινότητά τους. Μέσα από το «παιχνίδι της χαράς», τους διδάσκει πως ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές υπάρχει πάντα ένας λόγος να ελπίζουν και να χαμογελούν.

Τα μηνύματα της παράστασης
Η παράσταση αναδεικνύει διαχρονικές αξίες, όπως:
- η αισιοδοξία απέναντι στην απαισιοδοξία,
- η καλοσύνη απέναντι στην κακία,
- το ενδιαφέρον απέναντι στην αδιαφορία,
- η θετική σκέψη απέναντι στην αρνητικότητα,
- το γέλιο απέναντι στη λύπη,
- η συγχώρεση απέναντι στην εκδίκηση,
- η χαρά απέναντι στη θλίψη.

Μια παράσταση για όλη την οικογένεια
Η παραγωγή ξεχωρίζει για την πλούσια σκηνική της αισθητική, τα ευφάνταστα σκηνικά, τα παραμυθένια κοστούμια και τις πρωτότυπες χορογραφίες, που συνοδεύονται από νέες μουσικές και τραγούδια με επιρροές από country, foxtrot, rock and roll, gospel και blues.
Η Κάρμεν Ρουγγέρη χαρακτηρίζει το έργο ως μια παράσταση για όλες τις ηλικίες, επισημαίνοντας πως τα μηνύματα που μεταφέρει αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για μικρούς και μεγάλους.
Από την πλευρά της, η Χριστίνα Κουλουμπή αναφέρει ότι η «Πολυάννα» υπήρξε βιβλίο που σημάδεψε τα παιδικά της χρόνια, καθώς προβάλλει την αξία της αισιοδοξίας, της ευγνωμοσύνης, της φιλίας, της αγάπης και της ελπίδας ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές.

Συντελεστές
- Κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη
- Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη – Χριστίνα Κουλουμπή
- Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
- Κίνηση – Χορογραφίες – Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
- Πρωτότυπη μουσική – Video Art: Αντώνης Δελαπόρτας
- Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής, Κάρμεν Ρουγγέρη
- Διδασκαλία τραγουδιών: Ελένη Ζιώγα
- Διεύθυνση παραγωγής – Υπεύθυνη περιοδείας: Ελένη Καρτάση
Παίζουν (αλφαβητικά): Αναγνωστοπούλου Αναστασία, Ζωγραφόπουλος Κώστας, Κορλός Θανάσης, Κύρτσος Νίκος, Λιναρδάτου Κωνσταντίνα, Μιχαλάκη Έλενα, Παπαδόπουλος Χάρης και Πικιώνη Ινώ.

Εισιτήρια
Η γενική είσοδος ανέρχεται στα 14 ευρώ, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά έως 2 ετών.
Εισιτήρια διατίθενται μέσω της Ticket Services.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ
Email: k.rouggeriskini2@gmail.com
Πληροφορίες: www.karmenrouggeri.gr
