Ad image

Η Λαμία αξίζει μία επίσκεψη όταν πάψουν…

14 Σεπτεμβρίου 2023
Updated 2023/09/16 at 12:55 ΜΜ

Διαβάζω σε διάφορες, ιδίως τοπικές ιστοσελίδες (το τονίζω), τον τελευταίο καιρό, ότι η Λαμία είναι η πιο χάλια πόλη στην Ελλάδα, η πιο βρώμικη, η πιο αντιαισθητική κλπ.

Αυτό το σενάριο, όσο πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, όλο και πιο πολύ φουντώνει και έρχονται σε αντιπαράθεση, πολίτες της πόλης, άνθρωποι που δεν μένουν στην πόλη ή που έμειναν για κάποιο διάστημα, ακόμη και δημοτικοί σύμβουλοι (τοπικοί και μη) και ίσως υποψήφιοι.

Αυτό που δεν διαβάζω όμως από όλους αυτούς, είναι ΛΥΣΕΙΣ, όχι προτάσεις, ΛΥΣΕΙΣ. Για να υπάρξει ΛΥΣΗ, πρέπει να υπάρξει μία προεργασία, μία μελέτη, ΠΡΑΞΕΙΣ, για να φτάσουμε στη ΛΥΣΗ!

Ο κόσμος της Λαμίας δεν έχει ανάγκη από προτάσεις. Από αυτές υπάρχουν πολλές, οι πολίτες της Λαμίας, θέλουν ΛΥΣΕΙΣ.

Η ΛΥΣΗ όμως, δεν έρχεται ούτε μέσα από αισχρή αντιπαράθεση, ούτε μέσα από μισαλλοδοξία. Έρχεται από την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, κάτι που λείπει πολύ από την πόλη μας, μάλλον, δεν λείπει, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Το ζητούμενο δεν είναι να είσαι ο λιγότερο κακός. Το ζητούμενο είναι να είσαι ο περισσότερο καλός.

Φαντάσου η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Λαμιέων να δυσφήμιζε με όποιο τρόπο την ίδια την πόλη! Κάνε αντιπαράθεση, Δημοκρατία (υποτίθεται) έχουμε, αλλά στο πρόβλημα που βλέπεις, δώσε μία ΛΥΣΗ!

Μην ξεχνάς, ότι ζούμε σε ένα μεγάλο “χωριό”, ή μάλλον έτσι μετατρέψαμε την Λαμία.

Μία πόλη, φαίνεται από τους πολίτες της, αυτοί έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και αυτό το αποδεικνύουν (στην προκειμένη περίπτωση) στις εκλογές. Εγώ προσωπικά όμως, από τους Συνδυασμούς, τους υποψηφίους που ζητούν την ψήφο μου, ζητώ μόνο ένα πράγμα… Δώστε ΛΥΣΕΙΣ, όχι προτάσεις. Ακούστε τους πολίτες, χαμηλώστε λίγο την μύτη (ζητάτε ψήφο), δεν με ενδιαφέρουν τα πτυχία σου, που έχεις δουλέψει, με ενδιαφέρει να ΔΩΣΕΙΣ ΜΙΑ Γ…Η  ΛΥΣΗ, μπορείς; Αν ναι, θα σε στηρίξω, αν όχι, την καλημέρα δεν θα σου την κόψω να είσαι σίγουρος/η.

Και ας έρθουμε στον τίτλο αυτού που διαβάζεις: 

Η Λαμία αξίζει μία επίσκεψη όταν πάψουν…

  • Οι γκρίνιες
  • Η μισαλλοδοξία
  • Η κουτσομπολίαση (κοίτα καλύτερα την δουλειά σου)
  • Ο αρνητισμός
  • Η δίψα για έλεγχο των πάντων (ασχολήσου με τα δικά σου)
  • Οι ζήλιες, ο φθόνος
  • Και άλλα τόσα που δεν μπορώ να σκεφτώ

Όταν πάψουν όλα αυτά και άλλα, τότε να δεις που θα υπάρξει μία αλλαγή στον “χαρακτήρα”, συλλογικά, σε αυτή την πόλη!

Γράψε για την πόλη σου, πόσταρε για την πόλη σου, αγάπησε έστω και λίγο αυτή τη γ…η πόλη σου και σιγά σιγά, όλα θα χτιστούν. Μην δυσφημίζεις μία ολόκληρη πόλη απλά για να στηρίξεις έναν συνδυασμό, όλοι αυτοί, κρίνονται εκ του αποτελέσματος…στην κάλπη!

Ααα και μην ξεχάσω…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΧΡΗΜΑ φίλε/η

Εν κατακλείδι, το συμπέρασμα είναι ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΛΥΣΕΙΣ!!!

Στήριξε την πόλη σου όπως μπορείς, ο πολίτης την τοπική επιχείρηση ΑΛΛΑ ΚΑΙ η τοπική επιχείρηση την άλλη τοπικη επιχείρηση, όχι μόνο στα λόγια και… τα αυτοκόλλητα… μπουχτίσαμε και από αυτά!

Τώρα αν είσαι υποψήφιος/α, διάβασε και αυτο, ίσως σε ενδιαφέρει!

Και για να μην κρύβομαι πίσω από το δάκτυλο μου, είμαι ο Θοδωρής και είμαι καλά και, σε λίγο καιρό θα τα λέμε και στον αέρα! 😉

Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *