Ο Δήμος Στυλίδας προσκαλεί τους πολίτες να παρακολουθήσουν την Τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, ανήμερα των Θεοφανίων, στο λιμάνι της Στυλίδας.
Παρακάτω παρουσιάζεται αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας, καθώς και οι ώρες προσέλευσης τόσο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Στυλίδας όσο και στην προβλήτα του λιμανιού, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή καθαγιασμού των υδάτων.
Πρόγραμμα Τελετής Θεοφανίων
- 07:00 π.μ.: Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανίων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Στυλίδας.
- 10:00 π.μ.: Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανίων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Στυλίδας.
- 10:45 π.μ.: Λιτανευτική Κάθοδος από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Στυλίδας προς τον λιμένα Στυλίδας για την Τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και τον καθαγιασμό των υδάτων.
Τόπος προσέλευσης των προσκεκλημένων ορίζεται ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Αθανασίου Στυλίδας.
Ώρες Προσέλευσης
- Προσκεκλημένων εκπροσώπων Υπηρεσιών και Φορέων Στυλίδας: έως 09:45
- Προσκεκλημένων εκτός Στυλίδας: έως 09:50
- Δημάρχου, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχων και Μελών Δημοτικού Συμβουλίου: έως 09:55
- Επισήμων προσκεκλημένων: έως 10:00
Μετά το πέρας της Τελετής Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, θα ακολουθήσει catering (καφές και γλυκίσματα) στο Δημαρχείο Στυλίδας (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).
Ανακοίνωση Λιμεναρχείου Στυλίδας
Το Λιμεναρχείο Στυλίδας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να καταδυθούν κατά την καθιερωμένη τελετή καθαγιασμού των υδάτων για την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον λιμένα Στυλίδας την Τρίτη 06-01-2026, στο πλαίσιο του εορτασμού των Θεοφανείων, ότι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Γραφείο Γενικής Αστυνομίας του Λιμεναρχείου Στυλίδας (τηλ. 22380 22329), το αργότερο έως τις 09:00 π.μ. της 6ης Ιανουαρίου 2026, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της τελετής.

