Υλικά συνταγής
- πλιγούρι: 1 φλιτζάνι
- ντομάτες: 2 ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
- κρεμμύδια: 2 μέτρια, ψιλοκομμένα
- πιπεριά: 1 πράσινη, κομμένη σε κύβους
- μαϊντανός: 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
- ελαιόλαδο: 1/3 φλιτζανιού
- μουστάρδα: 1/4 κουταλάκι του γλυκού
- ξίδι: 2 κουταλιές της σούπας
- αλάτι: λίγο
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
- ελιές: 10 χωρίς κουκούτσι, σε ροδέλες
- αραβικές πίτες: 2 κομμένες σε τριγωνάκια
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε το πλιγούρι σε μπολ με ζεστό νερό και το αφήνετε ένα βράδυ για να φουσκώσει. Την επομένη το σουρώνετε και το αφήνετε να στραγγίσει. Βάζετε το πλιγούρι σε σαλατιέρα, προσθέτετε τις ντομάτες, την πιπεριά, τα κρεμμύδια και το μαϊντανό. Ανακατεύετε τα λαχανικά με το πλιγούρι προσεκτικά για να μη λιώσουν.
- Χτυπάτε το λάδι με τη μουστάρδα και το ξίδι, προσθέτετε λίγο αλατοπίπερο, περιχύνετε τη σαλάτα και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τη σαλάτα, αφού τη γαρνίρετε με τις ελιές και τριγωνάκια αραβικής πίτας.
Συμβουλή
Στη σαλάτα αυτή εκτός από το μαϊντανό ταιριάζει πολύ ωραία και ο βασιλικός. Μπορείτε λοιπόν να τον αντικαταστήσετε και να προσθέσετε και σκόρδο ψιλοκομμένο.
Κολοκυθοκεφτέδες με Φέτα
Συστατικά
-Advertisment-
– 800 gr κολοκυθάκια
– φέτα 200 γρ.
– 3 αυγά
– 3-4 κουταλιές αλεύρι
– 3-4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
– 1 κρεμμύδι
– 1 κουταλάκι φρέσκο άνηθο
– Αλάτι και πιπέρι
Χρειάζεστε επίσης:
– φρυγανιά τριμμένη για τη διαμόρφωση των κεφτέδων
– φυτικό έλαιο για το τηγάνισμα
Πώς να τους φτιάξετε
Ξεπλύνετε και τρίψτε το κολοκυθάκι στον τρίφτη. Τοποθετήστε το τριμμένο κολοκυθάκι σε ένα σουρωτήρι, πασπαλίζουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 20-30 λεπτά για να βγάλει το νερό.
Στη συνέχεια, στίψτε καλά το κολοκυθάκι και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα αυγά, την τριμμένη φέτα, το λεπτώς τριμμένο και στραγγισμένο κρεμμύδι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Ρίξτε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε.
Προσθέτετε αλεύρι και τριμματα ψωμιού (3-4 κουταλιές της σούπας) και ανακατεύετε για να τα συνδυάσετε. Αν είναι απαραίτητο, προσθέστε περισσότερο αλεύρι ή / και ψωμί,
ένα κουτάλι κάθε φορά, μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή. Το μείγμα πρέπει να είναι υγρό, αλλά σφιχτό.
Πάρτε 1 κουτάλι σούπας μείγμα και με τα υγρά χέρια σας διαμορφώνονται σε ένα κεφτέ. Περάστε του κεφτέδες απο την τριμμένη φρυγανιά μέχρι να γίνει ομοιόμορφη επικάλυψη. Αφήνω στην άκρη.
Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Εν τω μεταξύ καψτε το λάδι.
Τηγανίζουμε και στις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Μεταφέρετε σε χαρτοπετσέτες. Αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
Σερβίρετε αυτά ως ορεκτικό ή ως γεύμα μαζί με τζατζίκι.
-Advertisment-
Καλή Απόλαυση
ΠΗΓΗ: isabellskitchen.com – http://www.icookgreek.com