Producers

Contact

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Παραγωγοί
    • Πρόγραμμα
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
    • Επικοινωνία
  • MELODIA LIVE
    • Άκουσε LIVE
    • Studio LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές Ειδήσεις
    • Ελλάδα Ειδήσεις
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη
    • Auto – Moto
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
Reading: Πλεύρης: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόδοσης πολιτικών ευθυνών για τα Τέμπη, είναι στο χέρι της Δικαιοσύνης»
Share
Melodia 88FM
Aa
Search
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Ο ΣΤΑΘΜΟΣ
    • Το Προφίλ μας
    • Παραγωγοί
    • Πρόγραμμα
    • Διαφήμιση
    • Διαφημιζόμενοι
    • Επικοινωνία
  • MELODIA LIVE
    • Άκουσε LIVE
    • Studio LIVE
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Τοπικές Ειδήσεις
    • Ελλάδα Ειδήσεις
    • Σημαντικές
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Μουσικά Νέα
    • Θέατρο
    • Cinema/TV
    • Βιβλίο
  • MAGAZINE
    • Ταξίδι
    • Ευ Ζην
    • Επιστήμη
    • Auto – Moto
    • Συνταγές & Άλλα
    • Εδώ Γελάμε
Follow US
Melodia 88FM > Ελλάδα Ειδήσεις > Πλεύρης: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόδοσης πολιτικών ευθυνών για τα Τέμπη, είναι στο χέρι της Δικαιοσύνης»
Ελλάδα Ειδήσεις

Πλεύρης: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόδοσης πολιτικών ευθυνών για τα Τέμπη, είναι στο χέρι της Δικαιοσύνης»

27 Φεβρουαρίου 2024
Updated 2024/02/27 at 11:07 ΠΜ
Share
SHARE

«Η Εξεταστική Επιτροπή δεν υποκαθιστά την Δικαιοσύνη στο κομμάτι των ποινικών ευθυνών» – «Εγκληματικό και απαράδεκτο το μπάζωμα στα Τέμπη» δηλώνει η Νίνα Κασιμάτη
Στην Δικαιοσύνη πέταξε το «μπαλάκι» για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, μιλώντας σήμερα στο Mega ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

«Περισσότερο θυμάμαι εκείνη τη μέρα, γιατί ήμουν από τους πρώτους ανθρώπους που πήγα εκεί και στα νοσοκομεία, γιατί πραγματικά αυτό που βίωσαν οι άνθρωποι, είναι κάτι το ασύλληπτο. Ήμουν μαζί με τους συγγενείς και τους έβλεπα και το γεγονός, το να ψάχνει κανείς τα παιδιά του και συνειδητοποιούν σε μικρό χρονικό διάστημα, ότι η ελπίδα να έρθουν επιζώντες, έχει εξανεμιστεί και περιμένουν την αναγνώριση, είναι κάτι που θεωρώ ότι ξεπερνά οποιονδήποτε άνθρωπο. Με αυτή την έννοια και στην πορεία, επειδή ξεκίνησα στην Εξεταστική Επιτροπή και επειδή υπήρχε αμφισβήτηση προς το πρόσωπό μου, ακριβώς επειδή ήμουν εκείνες τις μέρες εκεί και γι΄αυτό εξαιρέθηκα από την Επιτροπή, θέλω να πω πως, θεωρώ πως η καχυποψία των συγγενών είναι απολύτως λογική. Οι συγγενείς όταν έχουν χάσει ανθρώπους έχουν το δικαίωμα να αμφισβητούν ό,τι θέλουν», είπε αρχικά.

-Advertisment-
Ad image

 

Ο κ. Πλεύρης συμπλήρωσε ότι «εμείς με την δουλειά που κάναμε και με το πόρισμα το οποίο θα καταθέσουμε, έχουμε ευθύνη να αμβλύνουμε αυτή την καχυποψία. Στο κομμάτι της Εξεταστικής και παρόλο που το σύνολο ήθελε να διαλευκανθεί η υπόθεση, στο κομμάτι της Δικαιοσύνης και η ταχύτητα που έχει κινηθεί, για τα ελληνικά δεδομένα, δείχνει ότι και η Δικαιοσύνη κινείται σε μία ταχύτητα. Κοιτώντας όμως τους ανθρώπους, καταλαβαίνω πως εμείς έχουμε την ευθύνη στο κομμάτι της διαλεύκανσης, να αποδείξουμε ότι το έχουμε κάνει σωστά και πρέπει να κριθούμε και αυστηρά».

Ερωτηθείς για την πιθανότητα να δούμε πολιτικούς ενώπιον της Δικαιοσύνης, απάντησε ότι «εδώ έχουμε δύο σκέλη. Το ένα είναι το ποινικό σκέλος που ήδη έχουν ασκηθεί διώξεις από την Δικαιοσύνη, αν και εφόσον στον κομμάτι που συνδέεται με την τραγωδία κάποιος έκρινε ότι πρέπει να υπάρξει και πολιτικό πρόσωπο. Η Εξεταστική Επιτροπή δεν υποκαθιστά την Δικαιοσύνη στο κομμάτι των ποινικών ευθυνών. Η Εξεταστική εξετάζει πολιτικές ευθύνες και για την τραγωδία που έγινε αλλά και σε βάθος χρόνου, βλέπεις και τις εν γένει παθογένειες που υπήρχαν. Ο ρόλος της Εξεταστικής φθάνει στο σημείο να αποδώσει πολιτικές ευθύνες εκεί που θεωρεί ότι υπάρχουν, στο δε κομμάτι των ποινικών ευθυνών είναι αποκλειστικά σκέλος της Δικαιοσύνης και αν η Δικαιοσύνη φτάσει σε πολιτικά πρόσωπα, τότε αποστέλλει στην Βουλή – ήδη για μία υπόθεση στην σύμβαση 717 είχε γίνει.

ΠΗΓΗ:news.gr

 

TAGGED: είναι στο χέρι της Δικαιοσύνης», Πλεύρης: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόδοσης πολιτικών ευθυνών για τα Τέμπη
melodia88 27 Φεβρουαρίου 2024
Share this Article
Facebook TwitterEmail Print
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ad imageAd image
Ad imageAd image
Ad imageAd image
- Advertisement -
Ad imageAd image

You Might Also Like

Η 24ωρη απεργία της Τρίτης 16 Δεκεμβρίου 2025 φέρνει αλλαγές.
Ελλάδα ΕιδήσειςΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία στις 16 Δεκεμβρίου

12 Δεκεμβρίου 2025
Οι αγρότες παραμένουν στο μπλόκο Μπράλου με αλλαγή ώρας κλεισίματος 15:00-16:00
Ελλάδα ΕιδήσειςΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

Άλλαξε ώρα το μπλόκο στους παραδρόμους του Μπράλου – Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια

12 Δεκεμβρίου 2025
Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με αποκλεισμό του λιμανιού Θεσσαλονίκης, 108 μπλόκα
Ελλάδα ΕιδήσειςΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

Οι αγρότες αποκλείουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης – 108 μπλόκα σε όλη τη χώρα

12 Δεκεμβρίου 2025
ο Πρόγραμμα Εξοικονομώ 2025 ξεκινά την πρώτη φάση για 20.840 νοικοκυριά
Ελλάδα ΕιδήσειςΣημαντικέςΤοπικές Ειδήσεις

Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2025»: Πρεμιέρα εργασιών σε 20.840 νοικοκυριά – Παράταση για τα δάνεια

12 Δεκεμβρίου 2025

©2025 Ράδιο Μελωδία 88FM. All rights Reserved.

Κατασκευή & Φιλοξενία Ιστοσελιδας 19CLOUDS

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?